USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що думають волинські музиканти про квотування української музики

10 Квітня 2016 09:00
Волинські музиканти розповіли про своє ставлення до квотування української музики на радіо, - повідомляє «Громадське. Волинь».

Нагадаємо, міністр культури України В’ячеслав Кириленко виступив із ініціативою щодо квотування україномовної музики у радіоефірах. Музична спільнота України по-різному відреагувала на таку пропозицію. Дехто з музикантів виступив проти, а дехто навпаки підтримує таку ініціативу.

Поки цей законопроект очікує рішення українського парламенту, журналісти вирішили поцікавитися, як ставляться до такого нововведення волинські музиканти. Одним із перших, хто озвучив свою публічну позицію щодо ініціативи Кириленка був джазовий бард піаніст Сергій Шишкін. Він зазначив:

«Це необхідність, яка мало що дає, але вона гарантує той мінімум, нижче якого не можна спускатися. Ті люди, які підписалися, які ніби нічого не знали, то мене просто дивує сама постановка питання. Який же ти український співак, якщо тебе медійники сподвигають виступити проти? Ніби є різниця між 75%, про що вони раптом подумали, і 37%. Сам факт, що вони про це подумали, свідчить наскільки вони українські».

Схожа позиція й у головного музичного редактора ТВО «Радіомовлення» Волинської регіональної дирекції Телекомпанії України Сергія Ткачука:

«Я взагалі б запропонував зробити іншим чином. Збільшити на 100%. Маю на увазі, присутність в ефірі пісень українською мовою українських артистів. Це можливо були б ті рамки, в які потрапили певні люди з радіобізнесу, з шоу-бізнесу, але ніяким чином не постраждав би жоден український виконавець».

Вокаліст гурту «ФлайzZa» Андрій Тимчук теж підтримує думку колег. Тимчук переконаний, що є багато якісної україномовної музики, яка, на жаль, не потрапляє в радіоефіри. На його думку, прийняття парламентом такої ініціативи змінить ситуацію на краще. Крім цього, музикант наводить приклад квотування франкомовної музики у Франції, ця реформа дала успішні результати.

Однак, слід згадати і про згубний вплив квот, який можна простежити у Білорусі. Через надмірне квотування слухачі просто перестали слухати FM-радіо, бо станції в музичному аспекті стали схожі одна на одну. Людям набридло і вони «втекли» в інтернет.

Варто зауважити, що в Україні зараз навіть без квот зростає попит і, що важливо, пропозиція на україномовну музику. Це природний відбір: пісні стають популярними не тому, що вони українські, а тому, що вони до вподоби слухачеві. Такі природні «квоти» – найбільш дієві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
до ВН Показати IP 10 Квітня 2016 10:00
Де таких "музикантів-експертів" понаходили? Вперше чую.
Anonymous Показати IP 11 Квітня 2016 23:57
вот со своей ураёнской музыкой ... нету у нас хороших музыкальных исполнителей у которых и репертуар и музыка нравится многим ..... народ давно в интернете потому что там есть разнообразие и там есть на любой вкус музыка и стиль ... Кто мне скажет сколько стилей музыки он знает и их происхождение ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus