USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ПАРЄ ухвалила рапорт, що зобов'язує РФ повернути Польщі уламки літака Качинського

12 Жовтня 2018 16:23
Парламентська асамблея Ради Європи закликала Росію повернути Польщі уламки літака Ту-154М, що розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Як повідомляє "Польське радіо", представники парламентів Ради Європи на засіданні 12 жовтня в Страсбурзі ухвалили рапорт та резолюцію в цій справі, передає Європейська правда.

Підготовка рапорту тривала понад чотири роки. У документі враховано оцінки експертів міжнародного права, які визнали, що, згідно з чиказькою конвенцією, уламки Ту-154М необхідно повернути Польщі.

Зазначено, що це має відбутися в тісній співпраці з польськими експертами, щоб уникнути руйнування потенційного доказового матеріалу.

Депутати також закликали Росію проявити повагу до місця катастрофи.

Резолюція включає одну поправку, не підтриману польськими парламентарями, що повернення уламків має супроводжуватися посередництвом між польською та російською сторонами.

На підставі 13 додатку Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, держава, у якій сталася аварія, повинна повернути уламки та інші доказові матеріали державі, у якій повітряне судно було зареєстроване, після завершення вивчення технічних причин катастрофи. Проте з січня 2011 року Росія відмовляється повертати уламки.

Як повідомлялось, 7 вересня 2018 року польські слідчі завершили огляд уламків Ту-154М у Смоленську, на якому у квітні 2010 року розбився президент Польщі Лех Качинський. Вони перевіряли серед іншого структурні елементи літака.

Наприкінці липня Слідчий комітет Росії погодився на приїзд до Смоленської області польських прокурорів і експертів для обстеження останків польського літака Ту-154М.

Нагадаємо, у середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Жовтня 2018 17:19
Хр*н забила Росія на ПАРЄ. Фактично вже вийшла з цієй організації.
Ахаха до Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Жовтня 2018 17:32
Рашка в ПАРЕ лізе всіма правдами і неправдами. От тільки її сц*ною тряпкою вигнали, і до 2019 року точно в ПАРЕ козломор*ії не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus