USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

П’ять ознак, які свідчать про те, що ФК «Волинь» змінилася

30 Липня 2018 07:40
Про зміни у ФК «Волинь» і як вони вплинуть на «життя» футбольного клубу міста у Першій лізі, коментує Юрій Конкевич.

Дві перемоги на старті сезону невипадкові

«Хрестоносці» успішно зіграли два стартові матчі у новому сезоні, метою якого для команди є повернення в Прем’єр-лігу. В УПЛ, яка наступного сезону, найімовірніше, розшириться до 16 команд і лучанам треба бути приблизно у першій четвірці, щоб повернути в місто матчі із «Динамо» і «Шахтарем». І взагалі — щоб повернути футбол у місто та отримати ще один шанс змінити організацію справ в клубі.

«Волинь» вдома і на виїзді виграла 2:0 в різних суперників. «Зірка» перебуває у стані гроггі після вильоту з УПЛ, а «Металіст 1925» влетів Першу лігу, щоб продовжити шлях вище. Обидва матчі лучани провели сильно і ми знайшли декілька причин, які свідчать, що «Волинь» змінилася цього літа.

Гра у три захисники

На презентації нової тренерської команди я запитав у Андрія Тлумака, в який футбол гратиме його «Волинь», тренер відповів те, що міг сказати на той момент — атакувальний та агресивний. Під час контрольних матчів влітку лучани почали грати із трьома центральними захисниками, використовуючи флангових беків по всій ширині бровки. З урахуванням того, що в атаці грали три номінальних форварди, то стало зрозуміло, як Тлумак робитиме гру лучан більш агресивною. Поки збоїв ця схема не дає, тим більше, що тренери мали з чого формувати оборонну ланку — Горопевшек, Болденков і Курко.

Точкове підсилення

Команда не отримала влітку мільйон новачків, як це було взимку, коли «Волинь» ступила на останню сходинку потяга, який рятував її у Першій лізі. Усі нові гравці підсилили найболючіші місця, а Денис Кожанов поки найефективніше підсилення команди — два голи і асист у двох матчах. У грі проти амбітного «Металіста 1925» в старті вийшли четверо нових, причому усі вони грали в УПЛ, а троє з чотирьох — це «поверненці» у «Волинь». Сімініну, Горопевшеку, Козьбану нічого вивчати у Луцьку не треба, ні з ким знайомитися не треба чи «вивчати мікроклімат». Усі новачки поки виглядають дуже солідно. На заміну виходив ще один колишній гравець «Волині» - Олексій Зінкевич, якого свого часу відправили з команди, не псували гри й Ігор Карпенко з «Карпат», Іван Цюпа та Євген Неплях.

Мікроклімат

У Першій лізі більшість матчів виграється характером. Це дивізіон, в якому брак майстерності найчастіше компенсовується відчайдушними підкатами і «відпрацьовуванням» на полі. Якщо ж ти граєш з позиції свого авторитету, як почала робити це «Волинь», а суперник поставив «автобус» біля своїх воріт, то треба щось придумувати і мати колектив, який не зневіриться «лупати цю скалу». Із того, як впевнено «Волинь» розібралася із «автобусом «Зірки» та затиснула «Металіст 1925» виходить, що Тлумаку вдається тримати команду в тонусі і в Луцьку є команда.

Гра першим номером

Якщо у твоїй команді грає багато футболістів, які не перший день у футболі і грали на найвищому рівні, то негоже увесь час ставити автобус або чекати, хто заб’є в матчі першим і від цього планувати свою долю в кожному конкретному матчі. Так, як це власне роблять 90% команд в нашому футболі.

Завдання, від якого «очі горять»

Виходити на поле, знаючи, що завдання на сезон — вихід в УПЛ — це не те, що грати, аби лишитися в Першій лізі. У другому випадку «Волинь» навесні більше працювала на полі, а не грала. Якщо ж ти хочеш будеш у ТОП-4 і маєш усі можливості для цього, то можеш і творити на полі. «Волинь» має всі передумови зробити цей сезон тріумфальним у сенсі повернення довіри вболівальників.

Залишається тільки пройти дистанцію без зривів і травм, змінити відношення до вболівальників та відношення до клубу в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фан Показати IP 30 Липня 2018 08:00
Команда на правильному шляху. Молодці ! Тільки, щоб не перехвалити. А ось новоспеченим спортивним журналістам без гуманітарної освіти І. Франка треба знати, якщо збираєтесь цитувати Великого Каменяра .
любитель футболу Показати IP 30 Липня 2018 13:56
не погана команда з хорошим тренером. Повинен бути результат, якщо будуть мотивовані...УСПІХІВ. ЗАКЛИКАЮ ВСІХ ЛЮБИТЕЛІВ ФУТБОЛУ З НАШОГО МІСТА ПІДТРИМАТИ, ЦЕ СПРАВДІ МОТИВУЄ ТА НАДИХАЄ...
Олександр Показати IP 30 Липня 2018 17:04
Для початку не погано.ЗНАЙДІТЬ півзахисника ГОБЕРА(БРЗ)де він зараз?І перше місце забезпечено.його вмінню вести групи немає рівних навіть в упл.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus