USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Святкували раніше 7 числа, а зараз – за новим календарем»: родина з Херсонщини вперше святкує Різдво на Волині

26 Грудня 2023 08:59
Родина Сальників у 2022-му виїхала з окупованої території Херсонщини. Цього року вперше після порятунку і переїзду святкують Різдво.

Як розповів Суспільному Роман Сальник, попри свято, уся родина хвилюється за батьків, які залишилась у рідних Олешках.

Зі слів Анни Сальник, в окупації родина з дітьми прожила два місяці. На Волинь вирішили перебратися до сестри, яку тут мешкає. Дорога з окупованої території була важкою.

«Бачили все, бо їхали через блокпости. В реальності нас спасли маленькі діти. Бо з колони в 300 машин пропустили 80, де були діти, і нам пощастило. Квартира мами моєї зруйнована, постраждала від вибухів, мама моя зараз живе в квартирі нашій, де ми жили», – говорить жінка.
Читати ще: Виїжджали лише з двома валізами: переселенці з Бахмута оселились на Волині

Після переїзду до Луцька Роман влаштувався на роботу у галузі транспортної логістики. Анна розповідає: почала волонтерити у благодійному фонді, дітей оформили в дитсадок неподалік, житло винаймають.

Жінка додає, що у Луцьку сама уперше спробувала засолити огірки, раніше це завжди робила її мама. Готувати святкові страви жінці допомагали діти.
«Святкували раніше 7 числа, а зараз – за новим календарем. Зазвичай ми ходили на вечерю до батьків. Це наше перше справжнє Різдво з початку повномасштабної війни», – каже переселенка.

Читати ще: Поки чоловік служить, допомагають сусіди: як родина з Луганщини облаштувалася в селі на Волині

Жінка говорить: цього року разом з дітьми прикрасили ялинку, заздалегідь підготували подарунки. Коли діти підростуть, додає Анна, вчитиме з ними колядки і щедрівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus