USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У «Кузні на Рибальському» та в «Богдан Моторс» – обшуки ДБР

28 Квітня 2021 20:29
Державне бюро розслідувань проводить обшуки на низці підприємств в Києві та інших областях у межах кримінального провадження за фактами закупівлі Міністерством оборони України військової техніки, устаткування і послуг неналежної якості.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в ДБР.

«Зокрема слідчі дії проводяться на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» і в підрозділах ПАТ «АК «Богдан Моторс». Протягом 2015-2019 років ці підприємства уклали з Міністерством оборони дорогі контракти на поставку в ЗС України військових автомобілів, обладнання і надання послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів, а саме: постачання понад 300 медичних автомобілів Богдан 2251, понад 800 автомобілів підвищеної прохідності Богдан (МАЗ) 63172, проведення ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», закупівлі малих броньованих артилерійських катерів «Гюрза -М», «Кентавр» та інші», – повідомили в ДБР.

За інформацією джерела, під час досудового розслідування мають бути вивчені обставини перевищення влади чиновниками Міноборони України в зв’язку з завищенням вартості товарів і послуг і поставками в підрозділи ЗСУ в особливий період неякісної продукції, яка не відповідає вимогам державних стандартів.

Як ми писали, суднобудівний завод «Кузня на Рибальському» продали компанії бізнесмена Сергія Тігіпка за 300,01 мільйона доларів. Цей завод належав інвестиційним фондам п’ятого президента Петра Порошенка та нардепа від «БПП» Ігоря Кононенка.

11 липня 2019 року експрезидента Петра Порошенка викликали на допит в Державне бюро розслідувань України (ДБР) у справі про відмивання злочинних доходів та легалізації в офшорах акцій заводу «Кузня на Рибальському».

Щодо «Автомобільної компанії «Богдан Моторс», то вона об’єднує виробничі активи корпорації «Богдан» (автобусно-тролейбусний завод у Луцьку виробничою потужністю 6 тис. од. техніки в рік і завод легкових авто в Черкасах). Президентом корпорації є ексзаступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

Нині розглядається судова справа про банкрутство АТ «АК «Богдан Моторс» за заявою ТОВ «Фінансова компанія «Фінворк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Квітня 2021 20:36
знову активи ділять)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus