USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

ДБР оголосило підозри чиновникам у справі «Кузні на Рибальському»

2 Липня 2021 15:06
Держбюро розслідувань вручило підозри посадовим особам Міноборони і голові правління заводу «Кузня на Рибальському».

Про хід справи в ДБР розповіли 2 липня, передає Кореспондент.

Слідство встановило, що за період 2016-2018 років державі завдано збитків на суму близько 500 млн гривень.

У ДБР нагадали, що керівництво Міноборони тих часів для потреб ЗСУ закуповувало бойові катери «Кентавр» виробництва «Кузні на Рибальському» і санітарні автомобілі «Богдан» виробництва компанії «Богдан Моторс», які були неналежної якості.

«Наші військові отримували катери й авто, які без корупційної складової не потрапили б до Збройних сил», – заявляють в бюро.

Крім того, ДБР досліджує обставини за фактами закупівлі Міноборони катерів «Гюрза-М» на суму 900 млн гривень, ремонтних робіт на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» ціною понад мільярд гривень, а також ще трьох поставок різних автомобілів «Богдан» майже на 700 млн гривень.

У цій справі підозри вже отримали: заступник голови Міноборони у 2015-2019 роках, голова правління ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони у 2015-2017 роках і директор Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони в 2018-2019 роках.

У ДБР кажуть, що вручені чотири підозри не останні.

У кінці квітня ДБР провело обшуки на підприємствах «Завод «Кузня на Рибальському» і підрозділах АК «Богдан Моторс».

Як ми писали, суднобудівний завод «Кузня на Рибальському» продали компанії бізнесмена Сергія Тігіпка за 300,01 мільйона доларів. Цей завод належав інвестиційним фондам п’ятого президента Петра Порошенка та нардепа від «БПП» Ігоря Кононенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus