USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

У найближчі п’ять днів синоптична ситуація на Волині зміниться, – гідрометцентр

12 Жовтня 2021 13:17
Осінь на Волині продовжує демонструвати свій мінливий характер. Такі погодні примхи призведуть до зміни синоптичної ситуації на території області найближчими днями.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила черговий синоптик Волинського обласного гідрометцентру Леся Пасічник.

З її слів, малоактивні атмосферні фронти, що прийдуть на Волинь із заходу, зумовлять невеликі дощі. Відповідно, нічна температура повітря підвищиться від 0 до 5 градусів тепла. Для порівняння, у ніч на 11 жовтня стовпчик термометра опустився до -3, а в Ковелі - до -4 градусів Цельсія.

Натомість, денні температурні показники знизяться на 2-3 градуси, і не перевищуватимуть +8…+13 градусів.

Вітер прогнозують західного напрямку, 5-10 метрів за секунду.

Як пояснила метеорологиня, з п’ятниці, 15 жовтня, опади на території області припиняться. Денна температура повітря поступово зросте до +10…+15 градусів.

«Ми прогнозуємо нічні заморозки лише на поверхні ґрунту. Натомість температура повітря до кінця тижня не опускатиметься нижче позначки «нуль». Найближчими днями середньодобова температура триматиметься у межах +6…+7 градусів, а це означає, що прийшов час опалювального сезону», - каже Леся Пасічник.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляли про те, що опалювальний сезон у Луцьку планують розпочати в понеділок, 11 жовтня.

«В понеділок розпочинаємо опалювальний сезон й плануємо почати подачу теплоносія в садочки, школи, лікарні та оселі лучан», - поінформував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ангст Показати IP 12 Жовтня 2021 14:11
Щось в оселях ще холодно, де той опалювальний сезон?
море Показати IP 12 Жовтня 2021 17:41
Вони як завжди не готові
Ні до море Показати IP 14 Жовтня 2021 13:11
Луцьктепло готове, а ось споживачі за високими тарифами платити не готові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus