USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Італії за порятунок мігрантів загрожує штраф до мільйона євро

7 Серпня 2019 15:52
В Італії судам та організаціям, які рятують мігрантів у Середземному морі, загрожуватиме штраф у розмірі до одного мільйона євро. Про це повідомили прес-служба Організації Об’єднаних Націй, передає УНН.

Парламент Італії підвищив розмір штрафу і дав дозвіл на автоматичну конфіскацію суден. В ООН стверджують, що такі заходи суперечать міжнародним зобов’язанням Італії й приведуть до зростання випадків загибелі людей на цьому небезпечному маршруті.

«Згідно зі змінами прийнятим парламентом, розмір штрафу для приватних суден, які рятують людей і які порушили заборону на вхід у територіальні води Італії, підвищений до одного мільйона євро», – зазначив прес-секретар УВКБ Чарлі Якслі.

Закон також дає право на конфіскацію рятувальних суден.

Додамо, що у 2019 році Середземне море перепливли чотири тисяч біженців і мігрантів – на 80 відсотків менше, ніж у перші сім місяців 2018 року. В останні кілька днів при спробі перебратися в Європу по Середземному морю потонули приблизно 20 осіб.

Нагадаємо, раніше італійська влада не дозволяла увійти в порт Лампедузи судну Sea Watch, де перебувають врятовані в морі мігранти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus