USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні зможуть передавати пенсію у спадок: назвали умови

8 Червня 2020 07:00
Пенсію в Україні зможуть передавати у спадок при подальшій розробці програми по переходу до накопичувальної пенсії. З 1 січня Україна повинна перейти на нову пенсійну систему, однак деталі законопроєкту ще в розробці. Пенсійна система, яка існує в Україні зараз, не спроможна забезпечити пенсіонерів.

Про це в ефірі каналу«Україна 24» розповів інвестиційний банкір Тарас Козак.

«Ризики (при впровадженні накопичувальної пенсійної системи. – ред.), але їх треба зменшити, а не ставити основу для заборони накопичувальної системи. Солідарна система, як ми бачимо, не здатна забезпечити пенсіонерів більш-менш нормальною пенсією, яка сьогодні становить від 2 до 3 тис. гривень, це сміх крізь сльози», – сказав він.

Експерт пояснив плюси накопичувальної системи.

«Треба йти шляхом, яким іде весь світ – це накопичувальна пенсія, поки громадянин працює, накопичує частину доходів на індивідуальний пенсійний рахунок. Коли йде на пенсію – починає користуватися цими засобами. Якщо раптом громадянин не дожив, то, на відміну від солідарної пенсії, яка зникає, ці кошти переходять у спадщину. Крім соціального боку, це ще й фінансовий ресурс, тому що накопичувальні кошти – це так звані «довгі» гроші, які десятиліттями працювати на економіку України, це величезні гроші, мільярди гривень », – сказав він.

Нагадаємо, що Україна з 1 січня 2021 року може почати плавний перехід на накопичувальну пенсійну систему. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що з наступного року на накопичення будуть йти 2% від податку на доходи фізосіб і 2% ЄСВ – всього 4 %.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Glover Показати IP 8 Червня 2020 09:09
Краще на депозит собі щомісяця додавати ці гроші!
Бульба до Glover Показати IP 9 Червня 2020 22:34
Не звязуйтесь з укр багками
опа Показати IP 8 Червня 2020 10:46
Ця система нормально працює в країнах з розвинутою економікою і відносно стабільною грошовою одиницею. В нас всі накопичення за десятки років з'їсть інфляція і люди отримають черговий пшик замість обіцяного(((
Анонім Показати IP 8 Червня 2020 12:31
Ці що вираховують з зарплати кудись ідуть і ще будуть вираховувати?Працюю з 18 років,вже є 25 років стажу безпереривного і не впевнений чи будеш отримувати пенсію якусь,чи соцдопомогу як безробітні,які все життя за гроші батьків жили.о держава,ото впевнений в завтрашньому дні...
Олександр Показати IP 8 Червня 2020 16:05
Назва статті - нікчемна. Звісно, що накопичувальна пенсія по факту має передаватися в спадок і накопичувач повинен мати право на позпорядження всією сумою накопичення на свій розсуд. Чи отримувати відсотки щомісяця (пенсію), чи при досяжності певного віку зняти всю суму накопичення і використати на свій розсуд. Зараз в нас відрахування на "пенсію" - це певний податок, при досягненні певного віку і страхового стажу людина може отримати якусь щомісячну виплату. Я б назвав це соціальною лотереєю, бо немає ніякої впевненності, що ти взагалі отримаєш якусь виплату (не дожив), рідні не отримають і суму цієї пенсії вам не скаже ніхто. Бо скільки змінюються уряди, стільки змінюються умови пенсійних нарахувань.
ПАТРИОТ Показати IP 8 Червня 2020 16:23
НИ ОДНО ГОСУДАРСТВО МИРА ДАЖЕ САМОЕ БЕДНОЕ НЕ ПОЗВОЛЯЕТ СЕБЕ ТАК ОТНОСИТЬСЯ У ПЕНСИОНЕРАМ КАК В УКРАИНЕ.....ЧТО ЗНАЧИТ НЕ ХВАТАЕТ ДЕНЕГ??????А ЭТО ЗНАЧИТ ТО ЧТО МЫ ТЕ КОТОРЫЕ УЖЕ ВЫШЛИ НА ПЕНСИЮ ИСПРАВНО ПЛАТИЛИ В ПЕНСФОНД И ТЕПЕРЬ КТО РАБОТАЕТ ПЛАТИТ,А ДЕНЬГИ ВНАГЛУЮ РАЗВОРОВЫВАЮТСЯ.....
Олександр Показати IP 9 Червня 2020 05:31
Так сміх коли пенсії по 100 тисяч може обслужити пенсійний фонд а 2 3 тисячі не вистачає коштів? А для чого тоді держава в такому вигляді? Хіба не для цього був створений пенсійний фонд?
ан Показати IP 9 Червня 2020 12:30
якщо грошей не вистачає на пенсії має тоді держава закрити цей борг . і гарантувати пенсіонерам 100% виплату та зменшити пенсії суддям депутатам чи хто там отримує захмарні пенсії.
Бульба Показати IP 9 Червня 2020 20:56
Як??? Ще частину зрошей на розграбунок??? Щоб чиновники мали за що будувати собі за кордоном віли??? Купуйте краще золото!!! А на пенсії продавайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus