USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У ВНУ проводять післядипломне навчання лікарів

19 Вересня 2020 10:28
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки стартувало післядипломне навчання лікарів. 18 вересня у Волинській обласній клінічній лікарні відбувся перший захід у рамках реалізації ліцензії на післядипломну освіту зі спеціальності «Медицина» – день офтальмолога. Участь у ньому взяли офтальмологи з Луцька та Волинської області.

«9 липня цього року наш університет отримав ліцензію на післядипломну освіту зі спеціальності «Медицина» – підвищення кваліфікації, у серпні ми отримали ліцензію на післядипломну освіту – інтернатуру. Сьогодні відбувається перший захід в рамках реалізації цієї ліцензії. У співпраці з обласним управлінням охорони здоров’я, з обласною клінічною лікарнею ми проводимо день спеціаліста-офтальмолога, – розповів проректор з науково-педагогічної роботи та інновацій ВНУ Вадим Ульянов. – У рамках цього дня пройде ретинологічна школа. Після її завершення учасники отримають 10 балів безперервного професійного розвитку. Тобто це вкладається в реформування освіти в медицині, частини післядипломної освіти, лікарі мають в середньому набрати 50 балів безперервного професійного розвитку на рік, щоб підтвердити своє право бути лікарями».
З його слів, цього дня в такому форматі працюватимуть офтальмологи, але у виші вже планують наступні одноденні, двотижневі тематичні курси вдосконалення з інших спеціальностей і хірургічного, і терапевтичного, і акушерського, і гінекологічного плану.
«У непростий час, в непростий період життя зустрічаємося з вами. На превеликий жаль, через пандемію коронавірусу мусимо дотримуватися обмежень. Але не одним коронавірусом живе область та обласна клінічна лікарня. Тому ми поступово відновлюємо практику таких конференцій, правда, за участю невеликої кількості слухачів, – зауважив директор ВОКЛ Олександр Дудар. – Від себе бажаю всім гарного продуктивного дня, позитивних емоцій і здобути сьогодні в процесі спілкування якомога більше знань, які вам знадобляться в роботі».
Модераторка заходу, завідувачка обласного офтальмологічного центру Надія Ульянова наголосила, що постійне професійне вдосконалення лікарів є ефективним тільки в умовах співпраці закладів охорони здоров’я та закладів вищої освіти.
«Завдяки тому, що в нашому університеті відкрили медичний факультет, у нас розвиватиметься медична галузь, – сказала виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук. – Я хочу побажати всім здоров’я, успіхів. Сподіваюся на вашу хорошу роботу і на те, що волиняни не будуть топтати порогів київських та одеських інститутів офтальмології».
«Ми підписали прекрасну угоду про співпрацю, де визначили чіткі, конкретні шляхи, вигідні і університету, і лікарні. Для вишу це забезпечення високої якості освіти, бо для нас це найголовніший пріоритет, а для лікарні – підготовка собі зміни, а також забезпечення хороших послуг і якісного лікування, – зазначив ректор ВНУ Анатолій Цьось. – Дуже приємно, що у нас є медичний факультет, який створено передусім завдяки зусиллям Вадима Олексійовича, ліцензовано післядипломну освіту та інтернатуру. Я переконаний, що це буде якісна освіта, яка забезпечить підготовку кваліфікованих фахівців».
Лекції для лікарів під час навчання читали співробітники обласної клінічної лікарні, завідувачка офтальмологічного центру Надія Ульянова. Офтальмологів інформували про сучасні досягнення в лікуванні сітківки та діагностиці.

Читати ще: «Бути на вістрі й на крок попереду»: на медичному факультеті ВНУ розпочався перший семестр

Після участі у заході кожен лікар отримав сертифікат із підписами ректора, директора лікарні й очільниці управління охорони здоров’я облдержадміністрації, який засвідчує, що учасник заробив 10 балів безперервного професійного розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus