USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зерна правди»: у Луцьку презентували краудфандингову платформу Музею голодомору

6 Липня 2021 23:29
У Художньому музеї в Луцьку презентували краудфандингову програму «Зерна правди».

Про це йдеться на сторінці народної депутатки від «ЗА Майбутнє» Ірини Констанкевич.

На заході, окрім народної депутатки, були присутні письменниця, членкиня Наглядової ради фонду Музею голодомору Оксана Забужко, директорка музею Зоя Навроцька, керівниця програми «Зерна правди» Ірина Плехова, директорка Волинського краєзнавчого музею, поетеса Ольга Ольхова.

«Саме в Художньому музеї артикулюються важливі змісти. Це місце обрали не випадково, адже воно, можна сказати, намолене. Ми повинні пам'ятати, що Росія як країна-агресор намагається нівелювати дуже багато в історії нашої країни, нашій ідентичності. Для того, аби наше майбутнє не було ампутованим, необхідно усім спільно робити уроки з історії», - зазначила Ірина Констанкевич.

Створення Музею голодомору матиме освітню, прикладну, дослідницьку, комеморативну і мистецьку функції.

Краудфандингова платформа «Зерна правди» створена Міжнародним благодійним фондом розвитку Меморіалу жертв голодомору. Він заснований у 2018 році за ініціативою Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса, Громадського комітету з вшанування пам`яті жертв голодомору – геноциду 1932-1933 рр. та Світового конгресу українців і є партнером держави в реалізації Проєкту створення єдиного у світі цілісного новітнього Музею голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus