USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

12 тисяч українців розшукують за несплату аліментів

8 Листопада 2018 19:17
В Україні з початку року за ухилення від виплати аліментів в розшук оголосили 12 тис. осіб. Про це на прес-конференції повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

За її словами, з початку року склали понад 26,7 тис. протоколів щодо боржників по аліментах. За цей час суди більше 2 тисяч разів залучили боржників до суспільно корисних робіт, пише Сегодня.

"1,3 млн гривень стягнули завдяки застосуванню санкцій у вигляді суспільно корисних робіт. 55 тисяч постанов винесено державними виконавцями про накладення на боржника штрафу в розмірі 20%, 30% і 50% від суми боргу", - зазначила Глущенко.

Вона також додала, що в розшук оголосили 12 тисяч боржників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з неплатників аліментів з початку року стягнули 3,6 млрд гривень. ">З цієї суми 1,5 млрд гривень стягнули за новим законодавством про посилення покарання неплатників.

Раніше в Україні вже ввели нові покарання для боржників-аліментників, алеМіністерство юстиції планує збільшити розмір виплат і ввести кримінальну відповідальність для тих, хто ухиляється від суспільно-корисних робіт.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вже попередив, що неплатників аліментів чекають жорстокі покарання і "переслідування у всіх напрямках" з метою примусу платити гроші на дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus