USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

13 ОТГ Волині підписали меморандум з Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя

28 Листопада 2017 15:47
13 громад Волині поглиблюють співпрацю з Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя.

У селі Павліка, що майже рік тому стало центром однойменної ОТГ 27 листопада відбулася перша конференція лідерів громад Прибужжя.

Про це повідомили у прес-службі народного депутата України Ігоря Гузя.

В рамках роботи Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя лідери новостворених та вже утверджених громад обмінялися досвідом і разом із польськими колегами із гмін Krasnystaw й Gorzkоw напрацювали нові напрямки співпраці.



За словами ініціатора проведення конференції, народного депутата Ігоря Гузя, після створення усіх 12-ох об’єднаних територіальних громад Прибужжя пріоритети децентралізації дещо змінилися. Тепер варто працювати над залученням інвестицій та розвитком кожної із них. Саме для цього започатковують регулярні конференції спільно із профільними експертами та міжнародними партнерами.



«Підписали меморандум про співпрацю між усіма 12-ма об'єднаними територіальними громадами мого виборчого округу та Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя, діяльність якої координує мій помічник-консультант Валентина Степюк.

13-ю громадою, яка виявила бажання співпрацювати в такому форматі, стала Смідинська громада, можна сказати, що і вона недалеко від Бугу та й межує з моїм округом», - прокоментував обранець.

«Кожен із вас буде бачити, як розвивається сусідня громада. Також буде можливість, як мінімум, раз в місяць, обмінятися цінним практичним досвідом, донести свої пропозиції та побажання до народного депутата від свого округу. Ні для кого не секрет, що у 2018-му наша команда зосереджується саме на співпраці із ОТГ. А присутність польських колег та наші візити до Польщі мають нівелювати ті проблеми, які є зараз. Ми прагнемо до того, що кожна громада Прибужжя повинна мати не одного, а два-три партнери у Польщі», - відзначив депутат у своєму виступі під час конференції.

Також своїм баченням шляхів співпраці із громадами поділилися помічники нардепа Андрій Бокоч, Оксана Лойко та Оксана Киричук, виконавчий директор Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» - Борис Карпус. У другій панельній дискусії розповідали про

напрацювання очільники громад-першопрохідців Віктор Поліщук (Устилузька ОТГ), В’ячеслав Католик (Зимнівська ОТГ), Андрій Сапожник (Павлівська ОТГ), а ще війт польської гміни Gorzkоw Марек Каспжак та заступник війта гміни Krasnystaw Томаш Барчук.

Учасники заходу ознайомилися з діяльністю Павлівського пивзаводу та мінеральних вод, ТОВ «Старий Порицьк» та оглянули комунальні об’єкти Павлівської громади у селах Переславичі, Риковичі і Топилище.



«Ми давно та плідно співпрацюємо, але тільки зараз, після створення усіх громад, закріпили цю співпрацю формально. Приємно,

що всі голови ОТГ підтримали мою ідею щомісяця знайомитися з потенціалом нової громади округу, де обговорювати важливі питання та ділитися здобутками», - підсумував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus