USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

16 дітей на Волині захворіли на туберкульоз із початку року

24 Березня 2021 15:43
Із початку року на Волині туберкульоз діагностували у 16 дітей.

Про це 24 березня розповів генеральний директор комунального підприємства «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Іван Нискогуз під час пресконференції, присвяченої Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом.

Він звернув увагу, що за останній рік кількість виявлених випадків захворювання в дітей зросла, зокрема через карантин, коли всі залишалися по домівках.

«У 2018 році було 24 дитини з туберкульозом, у 2019 році – 15, а у 2020 році – 21. Цього року, очевидно, дітей, хворих на туберкульоз, буде більше, адже з початку року захворювання вже виявлено у 16 дітей», – сказав Іван Нискогуз.
Один випадок зареєстровано в сім’ї, де захворіли батьки та четверо дітей.

«Я працюю із 1985 року з дітками, хворими на туберкульоз. Раніше ми лікували багато дітей, проводили курси хіміопрофілактики стаціонарно, потім лікували дітей із локальними формами, а зараз знебацилюємо їх і відправляємо на амбулаторне лікування», – розповіла завідувачка педіатричним відділенням Людмила Кирилюк.
Як додала, зараз у відділенні, до прикладу, лікується чотиримісячне немовля: «І раніше були дітки до року. У цих випадках ми знаходили туберкульоз у дідусів і бабусь».

Нагадаємо, 23 березня на Театральному майдані усіх охочих обстежували на туберкульоз. Із 84 людей, що прийшли, виявили 1 особу із підозрою на хворобу.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus