USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

16 грудня: дні народження, події, факти

16 Грудня 2017 00:00
День народження 16 грудня відзначає головний редактор ТВО телебачення Волинської регіональної дирекції НТКУ Оксана Коваленко.

Також день народження цього дня у футболіста Володимира Антонюка, який з 1987 по 1993 рік захищав кольори луцької «Волині», зігравши за клуб більше 260 матчів.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає довголіття, добробуту та невичерпної творчої наснаги. Нехай життя повниться добром і миром.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік луцькі перевізники погрожували страйком, якщо виконком не підвищить вартість проїзду до 5 гривень.

У 2015 цього дня прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак представив прокурора Луцької місцевої прокуратури Олександра Шпота.

2014 року редакція розповіла, кому «перепало» від «Кварталу 95» у Луцьку. Команда завітала у Луцьк з новою концертною програмою і неабияк потішила відвідувачів новими жартами.

Сотні тисяч мітингувальників з усіх областей України, безліч прапорів, цитати з Шевченка англійською зі сцени – так виглядав Майдан Незалежності у Києві під час Народного віча у 2013 році. Фоторепортаж від ІА Волинські Новини можна переглянути ТУТ.

Окрім того, видання показало кліп про єдність українців. На відео - кадри незліченного мітингу, знятого з висоти недобудованої ялинки на Майдані, сутички мітингувальників з «Беркутом», а також тисяч українців, які в один голос співають національний гімн на майданах, у метро і навіть на вершині гори.

У 2011 році волинські КВН-щики стали одними із кращих в Україні. Тоді збірна Волині з КВН-у «Б/з ПДВ» вийшла в другий тур 18 чемпіонату КВН України.

Також у цей день редакція публікувала топ прохань до Миколая. Діти у Святого Миколая просили солодощі, комп’ютери та мобільні телефони, дорослі ж зверталися, як до священика. Напевно, цьогоріч у Святого найбільше проситимуть миру.

Народилися:

Цього дня також з’явилися на світ видатний німецький композитор Людвіг ван Бетховен, англійська письменниця, основоположниця реалістичного сімейного, «жіночого» роману Джейн Остін («Розум і почуття», «Гордість і упередження», «Емма»), австрійський вчений-криміналіст, професор кафедри криміналістики Чернівецького університету, один із основоположників судової психології Ганс Гросс, французький кіноактор-комік і режисер, зірка німого кіно Макс Ліндер (Габріель-Максимільєн Льовілль), визначний англійський письменник-фантаст, футуролог і винахідник, автор сценарію до культового культового науково-фантастичного фільму Стенлі Кубрика «Космічесна одісея 2001» Артур Кларк, радянський режисер і художник-постановник мультфільмів Вітольд Бордзіловський («Каченя, яке не вміло грати у футбол», «Мішок яблук», «Дід Мороз і Сірий вовк»), український кінорежисер Олександр Давиденко, шведський композитор, музикант, музичний продюсер, аранжувальник і співак, учасник групи АББА, переможець «Євробачення-1974» Бенні (Йорн Брор Бенні) Андерссон, українська композиторка і піаністка Ірина Алексійчук, колишній український футболіст Павло Шкапенко, українська поп-співачка, колишня солістка поп-групи «ВІА Гра», телеведуча Анна Сєдокова, український плавець Ігор Червинський, український важкоатлет Артем Іванов.

Сталося:

1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.

1773 — так зване «Бостонське чаювання» (мешканці Бостона викинули в море вантаж чаю з англійського судна на знак протесту проти митної політики Великої Британії); ця подія спричинилася до американської війни за незалежність.

1899 — в Італії засновано футбольний клуб «Мілан», один з найтитулованіших клубів за всю історію.світового футболу.

1913 — на студії «Кістоун Філм» молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі «Боротьба за життя», в якому зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем.

1957 — радянська експедиція вперше досягла Південного геомагнітного полюса Землі.

1970 — ухвалена Конвенція про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден (Гаазька конвенція 1970 року).

1979 — уперше людина подолала звуковий бар'єр, пересуваючись по поверхні Землі (американський автогонщик Стен Барретт).

1989 — у Румунії розпочались антикомуністичні протести, які призвели до повалення диктатури Ніколае Чаушеску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus