USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

164 гривні на людину: повідомили тариф на екстрену медичну допомогу в Україні

16 Вересня 2020 19:49
Наразі тариф на екстрену медичну допомогу в Україні складає 164 гривні на людину.

Про це на пресбрифінгу заявив очільник МОЗ Максим Степанов, повідомляє Українська правда. Життя.

«Тариф для надання екстреної медичної допомоги розраховується в залежності від кількості населення, яке є в тому чи іншому регіоні. Наразі він складає 164 гривні на одну людину.

Рахується це дуже просто: є кількість людей, яка проживає, наприклад, в місті Києві, це десь 3 мільйони людей, вона множиться на 164 гривні й виходить сума, яка сплачується на місяць екстреній медичній допомозі», – говорить він.

Степанов розповів, що ці кошти йдуть на пальне, на заробітну плату, на лікарські засоби та медичні вироби, які знаходяться в каретах швидкої допомоги.

«Ми запропонували, що на наступний рік цей тариф має складати 412 гривень. Серйозною складовою є заробітна плата. В деяких областях є велика проблема в кадровому забезпечені.

Заробітна плата того ж лікаря має складати за нашими розрахунками 21-22 тисячі гривень. Заробітна плата водія швидкої допомоги повинна складати не менше 12 тисяч гривень», – каже Максим Степанов.

Він також додає, що в ці кошти планують врахувати весь перелік медичних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 16 Вересня 2020 20:03
а який ГАРАНТОВАНИЙ ДЕРЖАВОЮ мінімальний дохід (зарплата, пенсія, соціальна допомога і т.д.) повинен бути, щоб оплачувати цю недорехформовану медицину ? коли врешті-решт хоч якийсь уряд запропонує свій план Бальцеровича ? чи клепки вистачає тільки на те, щоб заробляти на природних ресурсах, особливо на голубих фішках ?
скептик Показати IP 16 Вересня 2020 20:08
Стаття 49 Конституції України. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
в кепці до скептик Показати IP 17 Вересня 2020 08:10
Стаття конституції №0: а) В Україні керує МВФ. б) Якщо щось не подобається, дивись пункт "а".
скептик до в кепці Показати IP 17 Вересня 2020 11:39
"Куме, ви що палите ?",- "Львів",- "А як не буде "Львова", то що будете палити ?", - "Ватру",- "Ну, а як не буде "Ватри ?", - "Буду палити сільраду"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus