USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

22 серпня: події, факти, дні народження

22 Серпня 2018 00:00
День народження 22 серпня святкує член Національної спілки художників Украї́ни, митець, уродженець Волині Леонід Литвин. Друзі, колеги та поціновувачі його майстерності вітають митця, зичать довголіття, міцного здоров’я та музи, яка не покидала б його ні на мить. Удачі та нових творчих звершень!

Сьогодні святкують організатор концертів та святкових заходів у Луцьку та Рівному Роман Чибізов та підприємець Тарас Мирка. Бажаємо приємних сюрпризів від долі, надійних друзів та партнерів в бізнесі та злагоди у ваших домівках.
Роман Чибізов
Роман Чибізов
Тарас Мирка
Тарас Мирка
Сім'я Панафідіних вітає сьогоднішнього іменинника Вадима Карпіка. Зичимо тобі, Вадиме, міцного здоров'я, тепла, любові та щастя. Нехай усе задумане завжди здійснюється, а життя дарує якомога більше яскравих моментів!
Вадим Карпік
Вадим Карпік
День народження цього дня також святкують керівник туристичного агентства «Патріот», активіст Богдан Климчук та президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук.
Богдан Климчук
Богдан Климчук
Марія Адамчук
Марія Адамчук
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і бажає миру, достатку й успіхів у всіх починаннях. Нехай життя повниться здобутками і новими перемогами.

Іменини сьогодні святкують Григорій, Олексій, Дмитро, Іван, Леонтій, Макар, Самуїл, Петро, Матвій, Ірина та Марія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік під час фестивалю «Княжий» український письменник Василь Шкляр презентував волинянам свій новий роман про УПА «Троща», нагадав про помсту Москви за повстанський рух, розказав про національну ідею та, чи потрібно повертати Україні Крим і Донбас й на яких умовах.

У 2016 цього дня через зруйновану дамбу Стир міг затопити село на Волині.

2015 року художник-виходець із Грузії Арам Манукян завершив у Луцьку неймовірної енергетики державний символ України.

У 2014 році 22 серпня лучани та переселенці зі сходу запалили тризуб пам'яті героїв. На честь полеглих за незалежність України тризуб зі свічок та лампадок запалили у центрі Луцька.

Також редакція розповідала, що картини волинського митця читали, як текст. Творчість Миколи Кумановського - митця-філософа, який «любить жінок і не любить війну» та понад усе цінує слово, зібрала лучан під час мистецького суаре.

2013 року у цей день видання писало, що Луцьк залишається одним із найбрудніших міст України. Основне джерело забруднення повітря у місті – автотранспорт.

У 2012 році редакція розповідала про художника, який випалює дивовижні картини. Художник-самоучка з Румунії створює за допомогою випалювача справжні шедеври.

22 серпня у 2011 році видання інформувало, що в Україні ліки продають з величезною накруткою. Тоді повідомлялося, що у результаті проходження через ланцюжок посередників ціни на ліки в українських аптеках різко відрізняються від ціни виробника.

Народилися:

Цього дня народилися радянський футболіст Олександр Старостін, українська поетеса, греко-католицька черниця Ганна Гайворонська, український письменник-романіст доби Розстріляного Відродження Олександр Соколовський, китайський політичний і державний діяч, фактичний керівник КНР з 1976 до середини 1990-х років Ден Сяопін, американський письменник-фантаст Рей Бредбері, український легкоатлет Валерій Підлужний, український політик Олександр Єфремов, український журналіст, президент агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, українська акторка театру й кіно Ольга Сумська, українська тенісистка Олена Tатаркова.

Сталося:

1864 — Підписана перша Женевська конвенція, утворено товариство Червоного хреста.

Документ зобов'язував її учасників збирати на полі бою і надавати допомогу пораненим і хворим супротивника, причому будь-яка дискримінація у відношенні поранених і хворих з причин статі, раси, національності, політичних переконань або релігії забороняється.

Усі поранені і хворі, які опинилися у владі супротивника, повинні бути зареєстровані, а дані про них повідомлені тій державі, на боці якої вони боролися. Медичні установи, санітарний персонал і транспорт для перевезення поранених, хворих і санітарного майна користуються захистом, і напад на них забороняється.

1770 — Капітан Джеймс Кук під час своєї першої кругосвітньої експедиції висадився на східному узбережжі Австралії, яке назвав Новим Південним Уельсом й оголосив володінням британської корони.

Потреба англійської буржуазії в нових ринках, а також втрата північноамериканських колоній змусили англійський уряд звернути увагу на Австралію. У 1788 її було оголошено англійською територією і розпочато посилене заселення Австралії засланцями.

Адміністрація колонії та військові чини захоплювали кращі землі Південно-Східної Австралії, а тубільці, що за рівнем свого розвитку не могли бути використані як об'єкт експлуатації, витіснялись у пустелі і фізично винищувались. На початку 19 сторіччя процес вивчення і освоєння Австралії пожвавився. Англійський мореплавець Метью Фліндерс у 1801—1803 роках протягом двох експедицій обійшов Австралію з усіх боків. Він же запропонував нову назву цієї землі — Австралія.

2006 — катастрофа російського літака Ту-154 в Донецькій області. На борту авіалайнера, що виконував рейс Анапа — Санкт-Петербург, знаходилось 160 пасажирів та 10 членів екіпажу.

Згідно з попередньою версією, російський Ту-154 розбився після того, як потрапив в зону сильної турбулентності.

Згодом фахівці вирішили, що причиною катастрофи Ту-154 стали неправильні дії екіпажу при спробі обійти грозовий фронт над територією Донецької області.

Після катастрофи родичі загиблих почали звертатися з позовами до компанії. Не отримавши задовільної компенсації, частина з них направила скаргу в Європейський суд з прав людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus