USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

22 вересня: події, факти, дні народження

22 Вересня 2019 00:00
День народження 22 вересня відзначає ексдепутат Верховної Ради України Юрій Савчук. Його вітають та бажають миру, здоров’я, добробуту, процвітання, невичерпної енергії та наснаги в усіх починаннях.

Також сьогодні святкують заступник голови облдержадміністрації і депутат Ковельської міської ради Сергій Кошарук та завідувач відділення хірургії і остеомієлітного центру Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни Олександр Кругляк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та добра, життєвої стійкості, вірних друзів, родинного затишку та Божих благословінь. Нехай життя, немов яскрава мозаїка, складається зі світлих фарб радості!
Сергій Кошарук
Сергій Кошарук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Ганна, Йосип, Микита та Харитон.

Наша хроніка:

Минулоріч наше агентство повідомляло про те, хто переміг у Суперкубку України з волейболу у Луцьку.

У 2017 році столичне начальство вимагало у волинського чиновника 1,5 млн грн хабара.

Три роки тому 3 луцькі гімназії та ліцей потрапили до рейтингу шкіл, учні яких найбільш успішно здали ЗНО-2016.

У 2015 році фільм українки Лізи Холоденко «Олівія Кіттерідж» став лауреатом одразу восьми нагороднайпрестижнішої телепремії «Еммі».

У 2014 в цей день доріжку стадіону перетворили на імпровізований автотрек учасники клубу «RC Волинь», які займаються проектуванням, створенням та керуванням іграшкових автомобілів на дистанційному керуванні.

Також редакція розповідала, що Земфіра у Москві заспівала українсько. На концерті російська музикантка Земфіра заспівала композицію «Океану Ельзи».

У 2012 році видання писало про фотоманіпуляції до появи Photoshop. Як виявилося, обробка фото існувала мало не з моменту винаходу фотографії.

А 22 вересня у 2009 році редакція розповідала, що вчені стверджують: маніпулювати виборами легше, ніж вважалося до цього часу. До такого висновку вони прийшли, виділивши єдиний критерій, за яким орієнтуються виборці. Який саме читайте тут.

Народилися:

Цього дня народилися англійський фізик і хімік, експериментатор Майкл Фарадей, кобзар Павло Носач, діяч ОУН Євстахій Струк, український композитор Олександр Костін, український графік Микола Панасюк, український актор, поет, режисер Борис Барський, російська акторка театру й кіно Марія Голубкіна, українська гандболістка, призер Олімпійських ігор Лариса Заспа, бразильський футболіст Роналду.

Сталося:

1939 – Спільний парад Вермахту та РККА в Бересті.

Згідно зі спогадами командира 29-ї окремої танкової бригади Семена Кривошеїна, його підрозділ ввечері 20 вересня отримав наказ командувача 4-й aрмії В. І. Чуйкова про заняття міста та Берестейської фортеці. Для цього бригада Кривошеїна здійснила 120-кілометровий нічний марш з Пружан. До ранку 21-го передові підрозділи 29-ї бригади наблизилися до Берестя з північного боку. Кривошеїн сам попрямував на переговори з німецьким командуванням щодо передачі міста і фортеці, віддавши наказ про початок руху бригади в Бересті о 14:00. Переговори з Гудеріаном, які велися зрозумілою обом французькою мовою, затягнулися до вечора.

Кривошеїн пише, що Гудеріан наполягав на проведенні параду з попереднім вишукуванням частин обох сторін на площі. Кривошеїн спробував відмовитися від проведення параду, посилаючись на втому і непідготовленість своїх військ. Але Гудеріан наполягав, вказуючи на пункт угоди між вищими командуваннями, в якому обговорювався спільний парад. Кривошеїну довелося погодитись, проте він запропонував наступну процедуру: о 16 годині частини корпусу Гудеріана похідною колоною, зі штандартами попереду, покидають місто, а частини Кривошеїна, також у похідній колоні, вступають у місто, зупиняються на вулицях, де проходять німецькі полки, і своїми прапорами салютують проходять частинах. Оркестри виконують військові марші.

Гудеріан погодився на запропонований варіант, але окремо обумовив, що буде присутній на трибуні разом з Кривошеїним й вітатиме частини.

Завершивши увечері переговори, Кривошеїн віддав наказ бригаді підготувати до параду 4-й батальйон і бригадний оркестр, а також блокувати залізницю.

1980 – почалася ірано-іракська війна.

Війна почалася вторгненням іракської армії в іранську провінцію Хузестан. Первинне успішне просування іракської армії, проте, незабаром натрапило на наполегливий опір і було зупинене.

До літа 1982 р. Іран повернув окуповані Іраком території, після чого сторони почали війну на виснаження. Перемир’я, що закінчило війну, було підписане 20 серпня 1988 року і відновило довоєнну ситуацію.

За тривалістю, задіяними ресурсами і людськими жертвами ірано-іракська війна є найбільшим військовим конфліктом між суверенними державами «третього світу» після 1945 року. У ході війни Іраком застосовувалося хімічна зброя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus