USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

23-річна мама загинула у ДТП: на Волині зять хоче забрати у бабусі внучку, щоб уникнути призову

6 Грудня 2022 21:05
Понад місяць тому Марія Долюк втратила в автокатастрофі 23-річну доньку Ольгу. Лишилася маленька внучка Ліля, яка з народження проживала з мамою у бабусі, оскільки молодята розійшлися буквально через місяць після весілля. Як стверджує прабабуся Лілі Люба, її батько Олександр приїжджав до малої дуже рідко, але після смерті дочки вирішив забрати дитину собі. Однак він проживає у будинку сімейного типу, який організували його рідні батьки. Окрім нього, там ще шестеро прийомних дітей, усі в одній хаті.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Кому дістанеться трирічна Ліля? З одного боку – рідний батько, з іншого – бабуся, а посередині – дитина. Поміж двома родинами розгорнулася сімейна драма і чималий конфлікт. Бо ж бабуся вважає, що її 23-річному ексзятю потрібна не так дочка, як довідка про те, що він єдиний опікун малолітньої дитини, яка дасть змогу позбутися військової служби і безперешкодно виїжджати за кордон.

Біля будинку Марії Долюк у селі Бегета Зимнівської громади зібралися сусіди та родичі. Усі за те, щоб не віддавати трирічну дитину з хати у будинок сімейного типу, який в Тумені. Питання дуже непросте, оскільки Лілю хоче забрати її рідний тато, який має усі права на дочку. Більше місяця тому 23-річна Ольга трагічно загинула в автокатастрофі. Одразу ж права на дитину пред’явив батько, який до цього часу нечасто навідував Лілію. Марія Долюк вважає, що зять хоче опіку над дитиною, щоб його не забрали на війну.

«Разом вони прожили півтора місяця, потім дочка прийшла додому, адже була в невістках. Вони планували, що трохи поживуть у нього, а потім переїдуть у Володимир на квартиру, оскільки їй потрібно було довчитися», – розповідає бабуся Лілі Марія Долюк.
Однак молодий чоловік не захотів з’їжджати на квартиру, а життя у невістках Ользі не припало до душі. Умови в будинку сімейного типу були специфічними. Якось свекруха на цілий тиждень залишила хату на невістку, а та зі своїх заощаджень мусила прогодувати усіх. Стосунки між невісткою та свекрухою зовсім не склалися. Марія Долюк каже, що забрала свою дочку з нервовим зривом.

«Він приходив сюди, посвариться з нею, всіх обізвав. Він приїжджав до неї, як кавалер до дівки, бо вона була вагітна. Він говорив матом, дочка була знервована», – розповідає прабабуся Лілії Любов Книш про стосунки загиблої Ольги з чоловіком.

Місцеві ж кажуть, що діти з будинку сімейного типу використовуються як робоча сила. Неповнолітні з цього дому влітку їздили у село Губин на заробітки збирати ягоди. Аби дізнатися позицію протилежної сторони, журналісти поїхали у Тумен, але там батько-вихователь будинку сімейного типу Анатолій Новосад спілкуватися відмовився. Натомість до хати журналістів пустила господарка. Окрім трьох своїх дітей, за своє життя вона взяла на виховання тринадцять прийомних. Зараз у неї на вихованні шестеро прийомних дітей. Поспілкуватися з хлопчиками, які поралися по господарству, не вдалося. Дівчинка сказала ж, що неповнолітні влітку справді були на заробітках в сусідньому селі.

Умови у будинку повністю задовільні. В одну з кімнат Олександр планує привести свою дочку Лілю. Олександр наводить аргументи, яким заперечити важко, – він рідний батько і він хоче виховувати свою дитину. Але стосунки з тещею зайшли у глухий кут, тому іншого виходу, аніж взяти повну опіку над дочкою, – він не бачить.

«Ось якби вас не пускали до ваших дітей, щоб ви робили?» – каже Олександр Новосад.

Він разом з батьками наполягає на тому, аби журналісти зателефонували в соціальну службу. Мовляв, там скажуть, що умови у їхньому будинку відповідають усім нормам. Вже наступного дня до журналістів зателефонував Анатолій Новосад та сказав, що буде подавати до суду на телекомпанію «Аверс».

На жаль, для маленької Лілії сім’я ніколи не буде повною. Невеличка хата у селі Бегета для соціальних служб може видатися гіршим варіантом, аніж більший будинок у селі Тумен. Проте умови проживання дітей у будинку сімейного типу доволі специфічні як для рідних дітей, так і для прийомних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джек Показати IP 6 Грудня 2022 22:26
Він батько?Батько!То які ще питання?
Клава Показати IP 6 Грудня 2022 22:34
Батько і в Африці батько ...
Тьотя Показати IP 7 Грудня 2022 11:52
То хай собі зробить довідку яку хоче і тікає, а внучка всерівно з бабцею буде жити....
Лілія Показати IP 9 Грудня 2022 18:05
До сліз шкода маленьку дівчинку Лілю, яка втратила маму, найріднішу людину. Закон, на стороні батька, проте, нажаль, ніхто не враховує того, що дитина його майже не знає, і він для неї чужа людина, на відміну від бабусі, до якої дитина звикла і жила все своє життя. Надіюсь, Ліля таки залишиться з бабусею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus