USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

25 лютого: події, факти, дні народження

25 Лютого 2018 00:00
День народження 25 лютого святкує керівник волинського осередку партії «УКРОП», депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов. Бажаємо міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння.

25 лютого день народження відзначає модератор Інформаційного агентства Волинські Новини Ірина Канагеєва. У цей радісний і світлий день редакція бажає їй щасливого сьогодні і радісного завтра, красивих мрій і їх здійснення. Хай кожен день повниться веселим і милим відчуттям, гарним настроєм, душевними зустрічами і плідною працею. Щастя і радощів у домівку, здоров’я і благополуччя родині, натхнення і творчості для душі.
Ірина Канагеєва
Ірина Канагеєва
Також день народження сьогодні святкує фотограф Олександр Алфьоров.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників і бажає творчого натхнення, благополуччя і щоденних успіхів.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у замку Любарта відгуляли масницю.

У 2016 у Луцьку визначили межі скверів. Рішення про визначення меж трьох скверів на території міста ухвалили депутати Луцької міськради.

У 2015 році «екскурс» шахтами Нововолинська зробили працівники військових комісаріатів, у результаті чого шахтарям вручили 800 «запрошень» до служби в Збройних силах України.

Про фінансування волинського спорту редакція розповідала у 2014 році. На всю спортивну галузь області за рік планували виділити майже 15 мільйонів гривень.

4 роки тому завод «Мотор» відсудив у підприємця 20 тисяч боргу за оренду. Протягом довгого часу вона орендувала приміщення на території «Мотору», відкривши у приміщенні заводського готелю вона відкрила бар «Атланта».

Народилися:

Сьогодні минає 143 роки з дня народження визначної української письменниці, поетеси, драматурга, публіцистки й фольклористки, громадської діячки Лесі Українки, велика частина життя і творчості якої пов’язана із Волинню. Цього дня народилися французький художник П'єр Огюст Ренуар, український громадський діяч, історик, соціолог, письменник, літературний критик Володимир Барвінський, український актор, режисер, реформатор українського театру, засновник Молодого театру й «Березолю»Лесь Курбас, український хореограф, балетмейстер, організатор Національного ансамблю танцю України Павло Вірський, популярний радянський композитор, автор відомих пісень Аркадій Островський («Пусть всегда будет солнце», «Спят усталые игрушки», «Песня отсается с человеком», «А у нас во дворе»), український педагог і військовий, генерал-майор Євген Березняк, радянський режисер-мультплікатор Роман Качанов («Крокодил Гена і Чебурашка», «Таємниця третьої планети»), український політик, народний депутат ІІ-ІІІ скликань, кандидат економічних наук Віктор Суслов, американська акторка, колишня дружина Девіда Духовни Теа Леоні, («Сім'янин», «Погані хлопці»), українська та білоруська біатлоністка Олена Зубрилова.

Сталося:

1573 – Іван Федоров (Федорович) заснував друкарню у Львові й надрукував «Апостол» - першу друковану книгу в Україні.

1836 – американець Семюел Кольт отримав перший патент на шестизарядний револьвер 45-го калібру.

1928 – лабораторія Чарльза Дженкінса у Вашингтоні отримала першу телевізійну ліцензію.

1932 – Адольфу Гітлеру, який висунувся в президенти, надано німецьке громадянство.

1940 – відбулася перша телетрансляція хокейного матчу між «Нью-Йорк рейнджерс» і «Монреаль канадіенз».

1956 – на закритому засіданні XX з'їзду КПРС Микита Хрущов виступив із доповіддю про викриття культу особи Сталіна.

1956 – у США курка знесла найбільше в світі яйце – 454 грами.

1957 – засновано Державне видавництво дитячої літератури УРСР (надалі «Веселка»).

1964 – американський боксер Кассіус Клей, надалі відомий як Мохаммед Алі, вперше став чемпіоном світу в суперважкій вазі за версією WBA, перемігши в Маямі-Біч Санні Лістона технічним нокаутом у 7-му раунді.

1986 – у Москві почався XXVII з'їзд Комуністичної партії Радянського Союзу – перший з'їзд після смертей Брежнєва, Андропова та Черненка (генеральним секретарем ЦК партії був уже Горбачов), передостанній в історії КПРС.

1990 – у Москві (200 тисяч учасників), Києві та інших містах СРСР пройшли мітинги з вимогами економічних і політичних реформ.

1999 – в Аргентині Віргінія Ріверо народила дівчинку в момент ДТП. Її дочка стала наймолодшою з людей, які потрапили в аварію.

2004 – прем'єра фільму Мела Гібсона «Страсті Христові».

2010 – інавгурація четвертого Президента України Віктора Януковича.

2010 – у Празі ухвалена Декларація про злочини комунізму. Її підписала група відомих східно- і центральноєвропейських політиків, колишніх політичних в'язнів та істориків, виступивши із закликом до засудження комуністичних режимів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus