USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

26 листопада: дні народження, події, факти

26 Листопада 2017 00:00
26 листопада святкує день народження голова постійної поліцейської комісії Волині, член виконкому Луцької міської ради, очільник ГФ «Варта порядку» Олександр Тиводар.

Друзі, близькі та знайомі вітають його з цим святом. Зичать міцного здоров’я, довголіття, успіхів у всіх починаннях та Божого благословення. Мирного безхмарного неба над головою та близьких і коханих людей поруч, які не підведуть у будь-якій життєвій ситуації.

Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини приєднується до вітань та бажає Олександру Олександровичу зберігати притаманні йому силу духу, мужність та життєвий оптимізм попри всі обставини. Нехай збувається все заплановане, а доля радує лише приємними несподіванками.

Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання вітає з днем народження юрисконсульта Ігоря Кацевича та бажає міцного здоров'я, удачі, сімейної злагоди та усіляких гараздів.

Окрім того, сьогодні святкує заслужений артист України, головний балетмейстер Волинського народного хору Валерій Смирнов. Редакція бажає йому творчого натхнення, різноманітних успіхів та благополуччя.
Валерій Смирнов
Валерій Смирнов
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми писали про вернісаж творів сакрального живопису, сучасних інтерпретацій біблійної мудрості у мистецьких пошуках художників України, Польщі та Білорусі у Великій залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України.

У 2015 редакція розповідала про обрання Ігоря Палиці головою Волинської обласної ради. За нього віддали голоси 39 із 64 депутатів.

Окрім виборів голови ОДА обрали нового секретаря Луцької міськради. Нею стала депутат від партії «Сапопоміч» Юлія Вусенко.

У 2014 році у Горохові створили волонтерський центр. Добровольче об’єднання заснували, щоб організовано і швидко передавати на Донбас зібрану матеріальну допомогу.

Три роки тому Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про аферистів, які придумали нову «фішку». Працівники приватної фірми, яка реалізовує фільтри, організовують збори лучан, під час яких розповідають про низьку якість водопровідної води у місті.

Народилися:

26 листопада народилися український військовий і громадський діяч Віктор Курманович, український громадський діяч, поет, перекладач Пилип Морачевський, український мовознавець, педагог, журналіст, видавець Григорій Шерстюк, «батько кібернетики» Норберт Вінер, американський бізнесмен, один із засновників товариства «Анонімні алкоголіки» Білл Уїлсон, український правозахисник, поет, письменник, журналіст Юрій Литвин, американська співачка Тіна Тернер, американський кінорежисер Марк Лестер(«Та, що підпалює поглядом», «Командо», «Розборки в маленькому Токіо»), італійська порнозірка Анна Ілона Сталлер (Чіччоліна), український політичний діяч Андрій Шкіль, італійський велогонщик Іван Бассо, український хокеїст Андрій Міхнов.

Сталося:

1901 — У Львові студенти виступили з вимогою створення українського університету.

1917 — У Києві на засіданні Генерального секретаріату затверджено статут «вільного козацтва», ухвалено створити комісію з охорони краю при Генеральному секретаріатові внутрішніх справ і демобілізаційний комітет.

1918 — РНК Радянської Росії ухвалила Декрет про наукові, літературні, музичні й художні твори, згідно з яким як опубліковані, так і не опубліковані твори визнавалися надбанням РРФСР.

1944 — в Мукачевому на I з'їзді Народних комітетів було ухвалено маніфест про возз'єднання Закарпаття з Радянською Україною і про вихід його зі складу Чехословаччини.

1966 — У Бретані (Франція) президент Шарль де Голль урочисто відкрив першу у світі приливну електростанцію.

1968 — Сесія Генеральної Асамблеї ООН схвалила Конвенцію про незастосування терміну давності до воєнних злочинів і злочинів проти людства.

1970 — рекордна злива в Баро, Гваделупа (38,10 міліметра за хвилину).

1976 — Католицька церква відмовилась від того, щоб католицизм вважався державною релігією Італії.

1977 — У Львові відкрито пам'ятник першодрукареві Івану Федорову (скульптори В. Н. Борисенко, В. М. Подольський).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus