USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 вересня: події, факти, дні народження

27 Вересня 2018 00:00
27 вересня день народження святкує український журналіст, публіцист, поет, прозаїк, перекладач Микола Рябчук, який народився в Луцьку.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає з роками тільки міцнішати і вдосконалюватися, з кожним днем ​​свою мрію втілювати в реальність, своє слово перетворювати в дію, а важливу мету — в досягнення! Здоров’я, любові, життєвої сили і енергії, всіх благ і удач. Нехай життя повниться приємними моментами, добрими людьми і гарними новинами.
Микола Рябчук
Микола Рябчук


Також сьогодні вітають з днем народження ініціативного голову правління ОСББ «Братський міст» Віталія Гуменюка. Рідні та друзі бажають йому міцного здоров'я, великого сімейного і особистого щастя, вірних і надійних друзів, достатку, благополуччя і миру, підкорення однієї вершини за іншою та досягнення поставлених цілей. Нехай у справах, які започатковуються, будуть запорукою енергійність, цілеспрямованість та бажання досягти нових висот!
Віталій Гуменюк
Віталій Гуменюк


Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації «СБУ»Дячука Олександра Петровича. Імениннику зичать здоров'я, добробуту, активного довголіття, душевної бадьорості та Божого благословення.
Олександр Дячук
Олександр Дячук


Сьогодні – Всесвітній день туризму та День вихователя і всіх дошкільних працівників.

Православні 27 вересня відзначають Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2017 році у Луцьку зустріли паралімпійського чемпіона-волинянина, котрий у складі національної збірної виборов золоту відзнаку на чемпіонаті світу з футболу.

Позаторік лучани побували на вечірній екскурсії містом. «Гасіть вогні» - так називалася екскурсія, яка ознайомлювала з магдебурзькою історією Луцька.

27 вересня 2015 року в Одесі прогримів потужний вибух біля будівлі СБУ. Потужність вибуху, згідно з попередніми оцінками, становить приблизно 5-6 кілограміву тротиловому еквіваленті. Подію кваліфікували як теракт.

У 2014 році в цей день лучанам презентували книгу «Бомжі Донбасу». Чи може україномовний мешканець Донбасу бути психічно здоровою людиною, розповів лучанам автор книги з провокативною назвою «Бомжі Донбасу» Олексій Чупа.

2013 року редакція розповідала про те, скільки у Луцьку коштує стати туристом. Спеціальне розслідування до Дня туриста читайте тут.

Окрім того, видання писало, що луцький гурт оцінили на Червоній руті. Тоді рок-гурт із Луцька переміг на відомому фестивалі.

У 2012 році редакція розповідала, що новозеландець фотографує кратери вулканів. Вулканолог-авантюрист Джефф Макклей щороку подорожує до «нутрощів» діючих вулканів по всьому світу, аби зробити неймовірні світлини.

А у 2011 році на Землю прилетіла найпотужніша магнітна буря, яку спровоковала серія потужних рентгенівських спалахів 22-24 вересня.

Народилися:

Цього дня народилися член Української військової організації (УВО) й ОУН, політв'язень польських тюрем 1937-1939 років Микола Арсенич, український філософ, засновник РУНвіри Лев Силенко, американський кінорежисер Артур Пенн («Бонні і Клайд»), радянський клоун Михайло Шуйдін, литовський кіноактор театру й кіно Лаймонас Норейка, український політичний діяч і публіцист Дмитро Андрієвський, український кінорежисер та кінооператор Радомир Василевський, український спортивний коментатор Сергій Савелій, український юрист, суддя Конституційного Суду України у відставці Сюзанна Станік, італійський футболіст, нападник італійської «Роми» Франческо Тотті, українська біатлоністка, лижниця Олена Юрковська, українська поп-співачка Ані Лорак (Кароліна Куєк), український шахіст, гросмейстер Ілля Нижник.

Сталося:

1895 — шведський хімік, інженер і підприємець Альфред Нобель підписав заповіт, за яким його спадщина мала скласти основу фонду для виплати щорічних премій людям, що зробили найбільший внесок у розвиток фізики, хімії, медицини, літератури та загального миру (Нобелівська премія).

1937 — в містечку Альбіон (шт. Нью-Йорк) відкрилася перша школа по навчанню Санта Клаусів.

1940 — Укладений Троїстий пакт між Німеччиною, Італією і Японією.

1977 — розпочала працювати перша атомна електростанція України — Чорнобильська АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus