USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

6 серпня: події, факти, дні народження

6 Серпня 2020 00:00
День народження сьогодні відзначають ексначальник Слідчого Управління УМВС України у Волинській області Михайло Руденко, заслужений лікар України Василь Загорулько та ветеран контрольно-ревізійної служби Ковеля Валерій Мацюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить непохитного здоров’я, ентузіазму, життєвої енергії, здійснення усіх задумів та сподівань, удачі, позитиву, родинного тепла, достатку та надійних друзів поруч. Нехай у вашому домі панує любов та злагода, а доля дарує яскраві враження та незабутні події!

Дні народження 6 серпня й у молодих лучан - підприємця Тараса Шевчука та футболіста Володимира Баденчука. Рідні та друзі зичать їм натхнення, сонячного настрою, усмішки фортуни, щастя, успіхів в усіх починаннях, благополуччя та лише сонячних днів.
Тарас Шевчук
Тарас Шевчук
Володимир Баденчук
Володимир Баденчук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні іменини відзначають Анатолії та Бориси.

Наша хроніка:

Ніжні, брутальні, відривні - рік тому цього дня ми розповідали про красунь Бандерштату-2019. Крім того, фестиваль вже традиційно зібрав чимало екстравагантних та оригінальних людей. На руках, ногах, спині, грудях, патріотичні та містичні, оригінальні та класичні, такі, що мають сенс лише для самих власників - тринадцятий Бандерштат ряснів різноманітними натільними малюнками.

Два роки тому редакція інформувала про туристичні маршрути Волинню.

У 2017 році в Луцьку презентували проєкт, який дозволяє вивчати «смачні українські слова».

6 серпня 2016 в Луцьку втопився гість Бандерштату. Як розповіли свідки інциденту, хлопець погано плавав, і, вочевидь, заплутався у водоростях. Почав кричати, за ним кинувся його друг, який теж ледь не втонув, і став кликати на допомогу інших.

У 2015 літнім кафе у Луцьку заборонили пластикові стільці. На думку посадовців, такі стільці можуть нести загрозу здоров'ю городян.

У 2014 році 25-річного лучанина пограбували в інтернеті. Він розмістив в мережі оголошення про продаж автозапчастин до автомобіля. Невдовзі до нього зателефонували «покупці» із наміром придбати товар. Отримавши номер банківської картки і смс-повідомлення з кодом, заволоділи грішми у сумі близько двох тисяч гривень.

Всеукраїнська громадянська кампанія «Я – за Україну в Європі» стартувала у Луцьку 6 серпня 2013 року. Зі слів організаторів, у ситуації, коли політики думають лише про наступні вибори, своє слово мають сказати громадяни України.

У 2012 році видання повідомляло, що луцькі пляжі не витримали перевірки. Рейд місцями відпочинку на водних об’єктах відбувся у Луцькому районі. Тоді достатньо обладнаним не виявився жоден з перевірених пляжів.

6 серпня у 2011 році зафіксували найсильнішу за 5 років магнітну бурю. Як повідомляли вчері, останній раз буря подібної сили сталася в ніч на 15 грудня 2006 року.

А в 2010 році редакція інформувала, що росіянин намагався вивезти з Волині столітні книги. Спритник контрабандою хотів перевезти через кордон України стародруки.

Народилися:

Цього дня народилися шотландський бактеріолог, який першим знайшов антибіотик пеніцилін, лауреат Нобелівської премії із клінічної фізіології та медицини Александр Флемінг, український журналіст, багаторічний головний редактор «Вечерняя Одесса» Борис Дерев'янко (вбитий 11 серпня 1997 року), білоруський композитор, автор пісень «Алеся», «Лист з сорок п'ятого», «Пам'ять серця», «Зачарована моя», «Віденський вальс» Ігор Лученок, український легкоатлет, десятиборець, олімпійський чемпіон, світовий рекордсмен Микола Авілов, американський художник українського походження, піонер поп-арту Енді Ворхол (Андрій Вархола).

Сталося:

1889 – у Лондоні відкрився готель «Савой», перший у світі готель із ванною в кожному номері.

1890 – американський торговець Вільям Кеммлер, який з ревнощів убив свою дружину, став першим, кого стратили на електричному стільці.

1911 – дата завершення Лесею Українкою «Лісової пісні».

1926 – кіностудія Warner Brothers представила на суд глядачів фільм «Дон-Жуан» зі звуковою системою «Вітафон», яка дозволяла синхронізувати музичний супровід із кінокадрами.

1932 – відкрився перший Венеціанський кінофестиваль.

1940 – Естонія прийнята до складу СРСР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 6 Серпня 2020 12:10
"1940 – Естонія прийнята до складу СРСР." Тільки не кажіть про це естонцям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus