USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

46 тисяч за перенесення труби: лучанці погрожують відключити газ

21 Травня 2022 08:58
Лучанка виготовила проєкт, аби перенести газові труби через добудову. Документацію їй досі не видали, а перенесення труб АТ «Волиньгаз» оцінило у 46 тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми маємо дитину з інвалідністю. Я теж маю інвалідність. Ми продали квартиру, аби зробити дитині операцію, вже третю. Купили половину старого будиночку без зручностей», – розповідає Ольга Яценюк.

Сім’я виховує двох дітей. Жінка працює медсестрою, чоловік – токарем. Аби бодай трішки розширити домівку, подружжя вирішило зробити прибудову. Наразі вдалося добудувати лише коробку.

Родина звернулася до волинських газовиків, аби ті розробили проєкт на перенесення газових труб.

«За перенос труб нарахували 46 тисяч гривень. Я здивувалася. Звідки взялася така сума? Вона ж має з чогось складатися: вартість труби, іншого обладнання, вартість робіт. Жодних розрахунків мені не надали. Ми добудували 1,4 квадратного метра, тобто не вистачає близько п’яти метрів труби. Але газовики вирішили робити нові труби. Я погодилася. Нарахували 20 метрів труби. Метр зараз коштує 200 гривень, тобто виходить чотири тисячі гривень. Ніяк не 46 тисяч… Мені просто сказали, що є два рахунки: 1600 – за роботу та 45 тисяч – за монтажні роботи», – зазначає Ольга Яценюк.
Така сума для сім’ї нині непідйомна. Тому жінка почала шукати можливості, аби зустрітися з керівництвом «Волиньгазу». Їй відразу зменшили суму – до 30 тисяч гривень. Опісля взагалі пригрозили не дати дозволу на газопостачання.

«Мені сказали: «Я вам не раджу з нами сваритися, бо ми будемо давати дозвіл на пуск газу. Ви не підете в якусь іншу фірму, а якщо підете, то ми вам не дамо дозволу на підключення». Потім сказали, що незаконно зроблено стояк, що ми самовільно влізли в ту газову систему, тому нам взагалі відключать газ. Але ви маєте розуміти: я не могла сама без обладнання, без знань полізти в ту газову систему», – нарікає лучанка.

Газовий стояк заважав зробити добудову. Рік тому саме комісія з «Волиньгазу» виїздила на місце й погодила перенесення стояка. Газовики й переварили труби.

Для отримання коментарів від АТ «Волиньгаз» журналістам у компанії спочатку порадили писати інформаційний запит. Згодом пообіцяли все пояснити.

Тим часом Ольга Яценюк зізнається: коштів у родини немає, навіть щоб продовжувати будівництво. До того ж, донька з рідкісною хворобою знову потребує складної операції. Жінка у відчаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оса Показати IP 21 Травня 2022 09:24
Волиньгаз - це бандитське угрупування на Волині по вибиванню грошей з населення за копійчані послуги. Не можуть стільки коштувати послуги по перенесенню труби. А зараз ще придумали один обов'язковий платіж у 300 грн за те, що прийдуть понюхають чи у хаті газом не пахне. Не заплатиш газ відключать. Зате населення все захаває - і окремий рахунок за транспортування, і гроші невідомо за що.
911 Показати IP 21 Травня 2022 09:56
Націоналізувати всі облгази Фірташа та Бойка так як вони співпрацюють з агресором росією.
скептик Показати IP 21 Травня 2022 10:12
валиньгадь - наглий сволочний монополіст, який незаконно користується газовими мережами
псих Показати IP 21 Травня 2022 10:18
все через прізвище яценюк
Кораблик іди на х... Показати IP 22 Травня 2022 00:28
Хотів підключити газ,до мережі 8 метрів,прийшов хотів написати заяву на підключення повідомили ціну в 2000 доларів,питаюся за що -така ціна,хочете робіть.Не вже на них не знайдеться управа,70 000 потрібно заплатити і ще не все там ще якісь побори є

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus