USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Буковелі вперше відбувся Кубок Європи зі сноубордингу

26 Січня 2022 18:18
Найсильніші сноубордисти Європи цими днями з'їхалися на Буковель. Там уперше відбувся Кубок Європи зі сноубордингу.

Як йдеться у випуску ТСН, заради змагань центральний схил Буковеля майже на тиждень закрили для туристів. Востаннє Україна приймала Кубок Європи зі сноубордингу 12 років тому на Київщині.

500-метрову трасу курорт готує відповідно до вимог Міжнародної федерації лижного спорту.

Як розповів представник «Буковелю» Ігор Могильняк, Буковель у майбутньому хоче проводити Олімпійські Ігри, тож цьогоріч розпочинали із змагань меншого, європейського рівня.

«Якщо ти хочеш проводити Олімпіаду, а Буковель хоче проводити Олімпійські Ігри, відповідно треба починати із змагань меншого рівня, такі як Європа. Ну і Буковель працює, щоб прийняти зимову Олімпіаду», – сказав він.

На Буковелі проходить один з 9-ти етапів Кубку Європи. Однак саме сюди зїжджається рекордна кількість команд – 13 – не тільки європейських, але й з Японії, Австралії, Кореї та Канади. Такий ажіотаж спорстмени пояснюють інтересом до нової локації.

«Я тут уперше. І я щиро здивований, що в Україні є такі схили», – сказав член збірної команди Японії Масакі Шіба.

У своїх оцінках спортсмени й тренери прискіпливі, але одностайні – такої підготовки не очікували.

«Цей схил справді дуже добре підготовлений. Мушу визнати, це рівень Кубку Світу. Тож організатори Кубку Європи не прогадали, що цей етап провели тут», – сказав представник міжнародної федерації лижного спорту Fis-делегат Наім Онур Озкул.

Своєю чергою координатор Кубків Європи зі сноубордингу Роланд Хорн каже, що радий тому, що змагання знову повернулися до України.

«Востаннє це було понад 10 років тому. У вас хороша команда, персонал, які змогли добре усе підготувати навіть за такої погоди, як сьогодні», – зазначив він.

Серед присутніх спортсменів - Аннамарі Данчі. За 2 тижні вона – єдина українська сноубордистка – виступатиме на Олімпіаді у Пекіні. Цей етап Кубку Європи, каже спорсментка, став для неї хорошою репетицією перед великими змаганнями. Приємний бонус – золота медаль.

«Ці змагання дали мені, як розминку перед Олімпійськими Іграми. Я поїздила у фіналі, відчула суперника, як змагальний досвід це дуже корисно», – сказала Аннамарі Данчі.

Спортивні події на Буковелі цими змаганнями тільки починаються. Невдовзі тут пройде ще один Кубок Європи – зі слоупстайлу, а також національні першості з різних зимових видів спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олесь Показати IP 26 Січня 2022 19:21
От чим займатися треба , розвитком, спортом , дозвіллям і щоб менше читали люди що путін нападе, треба відлучити молодь від гаджетів а більше займатися фізичним вихованням і розвитком . Моя думка , можите нерозділяти .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus