USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У 75-80% ліфтів у луцьких багатоповерхівках закінчився термін експлуатації

3 Жовтня 2020 19:33
75-80% ліфтів у луцьких багатоповерхівках перебувають в експлуатації понад 25 років. Це граничний дозволений термін їх використання.

Про це розповів Суспільному Волині директор підприємства «Волиньліфт» Андрій Ткачук.

Усього працівники підприємства «Волиньліфт» обслуговують 700 луцьких підйомників. На капремонті 26 пасажирських ліфтів, – розповів Андрій Ткачук. З його слів, 11 підйомників зможуть запустити наступного тижня.

Скарги на несправність підйомників у луцьких багатоповерхівках надходять на «гарячу лінію» міської ради. Їх кількість за останній місяць зросла. Впродовж серпня на гарячу лінію надійшло 23 звернення, а відремонтували 11 ліфтів, 46 зупинили у зв’язку з закінченням терміну експлуатації. У вересні зареєстрували 48 звернень, відремонтували 15 ліфтів, – розповіла начальниця відділу міського ЦНАПу Світлана Візнюк.

Ремонтують ліфти в Луцьку на умовах співфінансування: 70% грошей з бюджету міста, решту – 30% – збирають жителі під’їзду.

«Є такі ліфти, які по 3-4 рази ремонтуються і мають понад 30 років експлуатації, а на нові – це великі суми, люди не можуть цього забезпечити», – каже заступниця директора Департаменту ЖКГ Надія Коленда.
Ремонт ліфтів відбувається після того, як пройде обстеження незалежної експертної організації. Тоді фахівці складають акт, куди вносять відомість про дефекти та пошкодження, вказують, які частини потрібно замінити, щоб далі безпечно експлуатувати ліфт.

Василь Сахарук живе у будинку по Відродження, 9. Три місяці тут не працює ліфт. 86-річний пенсіонер щодня пішки ходить на 5-ий поверх. Сусідка Василя Сахарука Лідія, говорить, що ремонтувати підйомник у їхньому будинку розпочали цими днями.
Вартість нового ліфта, каже заступниця директора Департаменту ЖКГ, орієнтовно пів мільйона гривень. Цього року з казни міста передбачили 6 мільйонів гривень на ремонт підйомників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Власюк Олена Показати IP 3 Жовтня 2020 21:01
Люди оплачують а потім ще окремо плати за ліфт. Все з людей останню шкуру
Отакої Показати IP 4 Жовтня 2020 07:24
Ліфти-це вже спільна власність співвласників квартир,а отже приватне майно.Щось в жодному законодавстві немає ніякого співфінансування,хто це все придумав...
Руслана до Отакої Показати IP 4 Жовтня 2020 11:13
Співфінансування з міського бюджету - це програма у Луцькій міській раді. Це все добре! Але! Побажання, щоб доступ до цих програм був відкритий і прозорий для всіх мешканців Луцька, для всіх ОСББ, а не лише для "вибраних" .
Отакої Показати IP 4 Жовтня 2020 12:55
Програма-це не Закон.Всі програми мають відповідати чинному законодавству України.Всі будинки були прийняті на баланс співвласників з вересня 2016 року.Мінус 25 років,це всі будинки до 1989 року побудови.Там ліфти повинні були відремонтовані,або замінені(Закон).Все інше дурниці і маніпуляції.
Олександр до Отакої Показати IP 17 Грудня 2020 18:03
Ті напевне такий чи така розумна з Департаменту МЖК або Волиньліфта? Ці дві організації потрібно ліквідувати під три чорти.Вони тільки займаються рекетом відключаючи ліфти і вимагають грошові кошти за ремонт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus