USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

8 липня: події, факти, дні народження

8 Липня 2020 00:00
День народження 8 липня відзначають ексначальник Луцького прикордонного загону Олексій Шипілов та депутат Волинської обласної ради Олександр Свирида.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить непохитного здоров’я, ентузіазму, життєвої енергії, здійснення усіх задумів та сподівань, удачі, позитиву, родинного тепла, достатку та надійних друзів поруч. Нехай у вашому домі панує любов та злагода, а доля дарує яскраві враження та незабутні події!
Олександр Свирида
Олександр Свирида
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Петро, Давид, Єфросинія.

Наша хроніка:

Минулоріч волинська велосипедистка посіла третє місце на третьому етапі Кубка світу з маунтенбайку, що проходив в Андоррі.

Визнати свої гріхи, примиритися та спільно боротися проти окупації Росії закликав у 2018 році цього дня глава польської держави Анджей Дуда під час візиту на Волинь.

Три роки тому неймовірні краєвиди Шацьких озер зняли на відео з дрона. Відео виклали на сторінці Ukraїner у Facebook.

У 2016 році редакція розповідала про те як волинські селяни шукають альтернативу виробництву молока та вирощуванню картоплі.

Учасників АТО звільнили від сплати військового збору у 2015 році.

Народилися:

Цього дня народилися французький поет-байкар Жан Де Лафонтен, американський фармацевт, винахідник «Кока-коли» Джон Пембертон, британський державний діяч, міністр колоній Джозеф Чемберлен, німецький граф, конструктор дирижаблів жорсткої конструкції Фердинанд фон Цеппелін, американський промисловець, засновник нафтової компанії «Стандард ойл», родоначальник промислово-фінансової династії Джон Рокфеллер, український електротехнік, винахідник, творець усіх видів електричного дугового зварювання Микола Бенардос, англійський письменник Річард (Едвард) Олдінгтон («Смерть героя», «Усі люди – вороги»), радянський авіаконструктор Микола Полікарпов, радянський письменник Юрій Смолич, американський банкір, губернатор Нью-Йорка Нельсон Рокфеллер, український письменник Валентин Чемерис, український театральний режисер, громадський діяч, політик Лесь Танюк, радянський актор театру й кіно Андрій Мягков (фільми «Іронія долі, або З легким паром», «Службовий роман», «Гараж»), радянський актор театру й кіно Костянтин Райкін, американська кіноактриса Анжеліка Х'юстон, радянський кінорежисер, сценарист і продюсер Карен Шахназаров, американська рок-співачка Джоан Осборн, український політик і юрист, народний депутат України V-VI скликань Валерій Писаренко.

Сталося:

1796видано перший паспорт громадянина США. Паспорт надає право легально перетинати кордон і визначає громадянство його власника. Як правило в паспорті вказані основні дані про громадянина, його ім'я, вік, дата народження, стать. Сучасні паспорти мають фотографічне зображення власника паспорта. Деякі країни застосовують нові біометричні паспорти, які мають підвищений рівень захисту від підробок і додаткову інформацію про громадянина. В деяких країнах окрім закордонного паспорта (власне паспорта), який служить у якості посвідчення при перетині державних кордонів, існує також так званий внутрішній паспорт — посвідчення особи громадянина держави в межах цієї держави, що характерне для країн з паспортною системою (як правило, з тоталітарними або авторитарними режимами). Внутрішні паспорти використовуються для контролю пересування осіб всередині країни та їх місця проживання. Сьогодні внутрішні паспорти діють в таких країнах як Китай, Північна Корея, Росія та Україна. В багатьох країнах паспорти мають єдину форму та міжнародний формат, більшість ідентифікаційних полів на головній сторінці в них заповнені англійською. Наприклад, в Білорусі паспорт є єдиним, обов'язковим для кожного громадянина і дозволяє виїзд за кордон (якщо особа є «виїзною» і має необхідну візу). В багатьох інших країнах (наприклад, в США та країнах ЄС) паспорт є необов'язковим, а роль внутрішнього посвідчення особистості відіграють ідентифікаційні документи, паспортні картки (введені в США у 2008 році) чи посвідчення водія.

1889вперше вийшла друком фінансова газета «The Wall Street Journal». Dow Jones & Company, видавництво The Wall Street Journal, було засноване у 1882 році репортерами Чарльзом Доу, Едвардом Джонсом і Чарльзом Бергстресором. Джонс перетворив дрібне Customers 'Afternoon Letter в «Уолл-стрит джорнел» у 1889 році і почав поширювати повідомлення Інформаційної служби Доу Джонса через телеграф.

The Wall Street Journal друкував «Average», перший з кількох індексів запасів і цін облігацій на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Журналіст Кларенс Беррон купив контрольний пакет акцій компанії за 130 000 $ в 1902 році; тираж тоді приблизно дорівнював 7 000 примірників, але піднявся на 50 000 до кінця 1920-их.

Беррону і його попередникам приписали створення атмосфери безстрашної, незалежної фінансової звітності — новинки в перші роки ділової журналістики. Беррон помер в 1928 році, за рік до Чорного вівторка, краху фондової біржі, який викликав Велику Депресію у Сполучених Штатах. Нащадки Беррона, сім'я Бенкрофт, продовжили керувати компанією до 2007.

«Уолл-стрит джорнел» знайшла свою сучасну форму і видатне положення у 1940-тх, під час індустріального розширення Сполучених Штатів і його фінансових установ в Нью-Йорку.

Бернард Кілгор був призначений головним редактором газети в 1941 році і президентом компанії в 1945-му, в кінцевому рахунку зробивши 25-річну кар'єру в якості голови «Уолл-стрит джорнел». Саме Кілгор був ініціатором особливого дизайну першої стрічки газети з його оглядом «Які новини?». Його стратегія загальнонаціонального розповсюдження газети призвела до того, що тираж зріс від 33 000 примірників у 1941 році до 1,1 мільйона на момент смерті Кілгора у 1967 році. Також завдяки Кілгору в 1947 році газета отримала свою першу Пулітцерівську премію за редакторські статті.

The Wall Street Journal мала відмінну репутацію завдяки видатним діловим новинам та консервативності думок, проте тираж «The Wall Street Journal» впав в нестабільних 1990-их, відображаючи зростаючі витрати на рекламу газети і викликаючи припущення, що газеті, можливо, доведеться рішуче змінитися, або бути проданою.

1944в Радянському Союзі введено звання «Матір-героїня» і податок на бездітність. Звання «Мати-героїня» надається Президентом України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей. У січні-червні 2011 року почесне звання «Мати-героїня» присвоєно понад 13 000 жінкам. Усього до кінця 2011 року планувалося відзначити близько 30 000 багатодітних матерів. За станом на 12 травня, від початку 2012 року почесне звання «Мати-героїня» присвоєно понад 20 тисячам жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus