USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Bellingcat оприлюднив імена ймовірних причетних до трагедії МН17

19 Червня 2019 13:21
Ініціативна група розслідувачів Bellingcat оприлюднила імена тих, хто може бути прямо або побічно причетний до збиття літака рейсу МН17 на Донбасі у 2014-му році.

За даними Bellingcat причетними можуть бути такі люди:

Валерій Стельмах — до випуску ракети з системи «Бук» інформував своє командування телефоном про те, що літак наближається;

генерал-майор Сергій Дубинський та його заступник Олег Пулатов — відігравали важливу роль в транспортуванні установки в Україні і назад

Леонід Харченко — також причетний до транспортування «Бука».

Водночас Bellingcat не вказав, хто конкретно віддав наказ випустити ракету або натиснути кнопку спусковий установки, пише Громадське.

Напередодні голландський канал Nieuwsuur опублікував інші імена ймовірних підозрюваних у причетності до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 у 2014 році. Серед них є українець Іван Без’язиков. Водночас адвокат Без'язикова назвав присутність у цьому списку його клієнта фейком.

За словами джерела Громадського в українському слідстві, Івана Без’язикова не буде у списку з чотирьох підозрюваних, яких 19 червня оголосить Міжнародна слідча група (JIT).

Нагадаємо, 24 травня 2018 року офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області. Водночас влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.

29 червня 2018 року ЄС закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17. Парламент Нідерландів також закликав РФ узяти відповідальність за збиття MH17. Водночас, у Мінтрансі Малайзії заявили, що переконливих доказів вини Росії у збитті MH17 немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus