USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Reuters опублікувало знімки, які свідчать, що РФ і далі нарощує сили на кордоні з Україною

24 Грудня 2021 18:54
Нові супутникові знімки, зроблені приватною американською компанією, показують, що Росія продовжувала нарощувати свої сили в анексованому Криму та поблизу України протягом останніх тижнів.

Як повідомляє «Європейська правда», знімки опублікувало агентство Reuters.

Як зазначається, агентство не змогло незалежно перевірити останні зображення від американської компанії Maxar Technologies.

Знімки, опубліковані пізно в четвер, показують базу в Криму, яку Росія анексувала в 2014 році, наповнену сотнями одиниць бронетехніки та танків станом на 13 грудня. Супутникове зображення Maxar тієї ж бази в жовтні показало, що база була напівпорожня.

Читати ще: Західні ЗМІ оприлюднили плани Кремля щодо вторгнення в Україну: у наступі Росія може залучити 175 тис. військових

За словами Maxar, до російського гарнізону прибув новий підрозділ бригадного рівня, який складається з кількох сотень одиниць бронетехніки, яка включає БМП, танки, самохідну артилерію та засоби протиповітряної оборони.

«Протягом останнього місяця наші супутникові знімки високої роздільної здатності спостерігали низку нових російських розгортань у Криму, а також на кількох тренувальних ділянках на заході Росії вздовж українського кордону», – йдеться у заяві Maxar.

Інші зображення Maxar демонструють скупчення на полігоні Солоті в Росії поблизу українського кордону, а фотографії, зроблені на початку грудня, показують більшу концентрацію військової техніки, ніж у вересні.

На знімках також видно, як тривають нарощування в Єльні, російському місті приблизно за 260 км на північ від українського кордону, і на полігоні Погоново поблизу Воронежа на півдні Росії.

У п’ятницю Кремль повторив, що залишає за собою право переміщувати власні сили на російській території, як вважає за потрібне, і що західні країни проводять провокаційні військові маневри поблизу російських кордонів.

Президент РФ Володимир Путін заявив у четвер, що Росія хоче уникнути конфлікту, але потребує «негайної» реакції Сполучених Штатів та їхніх союзників на вимоги щодо так званих гарантій безпеки.

Нагадаємо, за інформацією української військової розвідки, командування збройних сил РФ нарощує заходи з підвищення готовності до виконання завдань оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях (ОРДЛО).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В. Показати IP 24 Грудня 2021 20:51
Понты голимые понты на них ведутся тёлки лохи и м....
ОДІН. Показати IP 24 Грудня 2021 21:04
ЦЕ У НЕЇ ШТАМ ОМІКРОН.ЗА СЛОВАМИ ГОЛОВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ,НАВІВАЄ СУЇЦИДНІ ДУМКИ.
Клава Показати IP 25 Грудня 2021 16:14
чому не поцікавляться у кремлівського блефуна з його хотєлками: а міжнародне право виконувати не пробували ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus