USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Росія не відвела війська від кордонів України після розмови Байдена і Путіна, – Зеленський

14 Грудня 2021 14:40
Днями відбулася розмова Джо Байдена та Володимира Путіна. Після неї кількість російських військ біля українських кордонів не зменшилася.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на La Repubblica.

Про те, що перемовини американського президента з російським не вплинули на скорочення військ держави-агресорки біля кордонів України, Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю.

«Після переговорів лідерів Росії та США не відбувається скорочення військового угруповання біля наших кордонів. Виник ще один простір для ескалації – в Азовському морі, де 70% акваторії перекрито Росією», – зазначив глава держави.

Зеленський нагадав, що домовленість щодо полонених на окупованих територіях, якої було досягнуто на Нормандській зустрічі 2019 року, країна-агресор не виконала досі.

«Росія дала чітку обіцянку забезпечити повний і безумовний допуск до них міжнародних організацій. Але цього не відбувається, тому що українські полонені перебувають у такому жахливому стані, що Росія не може їх показувати Червоному Хресту», – наголосив президент.

Зеленський зауважив, що Україна не «грає» зброєю і не робить силових кроків щодо окупованої території, оскільки за роки війни вже втратила близько 15 тисяч загиблих, а півтора мільйона українців були змушені стати внутрішніми біженцями. А в разі ширшого конфлікту втрати будуть набагато більшими.

Він наголосив, що наша країна зробила безліч спроб сісти за стіл переговорів, однак всі відповіді Росії зводяться до єдиної тези – що вона не є стороною конфлікту на Донбасі.

«Її роль за переговорним столом – наполягати на тому, що треба говорити з сепаратистами на Донбасі. А хто ці сепаратисти? На окупованій території всім керують російські офіцери та російські урядовці», – наголосив Зеленський.

Крім того, президент наголосив, що Україна не піде на жодні поступки, зокрема, і на відмову від членства в НАТО.

«Наша держава віддала свою частину радянського ядерного арсеналу – третю за потужністю у світі, а у відповідь отримала, зокрема й від Росії, запевнення поважати наші кордони й нашу безпеку. Усе це було викинуто на смітник», – нагадав Зеленський, зауваживши, що сама країна-агресор жодних обіцянок не виконує, тому не може озвучувати таких прохань.

Читати також: Західні ЗМІ оприлюднили плани Кремля щодо вторгнення в Україну: у наступі Росія може залучити 175 тис. військових

Нагадаємо, 7 грудня Джо Байден та Володимир Путін провели переговори. Під час онлайн-саміту президент США Джо Байден висловив глибоке занепокоєння Сполучених Штатів та європейських союзників з приводу ескалації збройних сил Росії, які «оточують Україну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 14 Грудня 2021 14:59
велика падзяка камунякам кравчуку і кучмі за здачу ядерного потенціалу. але ж це не зрада національних інтересів, тому ці великі гаспідарі живуть на державному утриманні не в качанівці, а на держдачах
Лучанин Показати IP 14 Грудня 2021 15:39
І він хоче, щоб хтось ще слухав його брєдні пр загрозу від Росії? Загроза то реальна, факт є факт. Але нахіба слухати, якщо (як виявилось) на відповідальну посаду в МВС, ймовірно з доступом до держтаємниці, поставив громадянина Росії. Мало того, ще й такого який взагалі ніяким боком на цю посаду не проходив (ні по освіті, ні по відсутності судимості, ні по досвіду роботи). Хтось думає, що його не ткнуть писком в це розходження слів з реальними справами? Слухайте, а може хтось з 73% в курсі - скільки ще таких "молодих і перспективних управлінців" він привів на важливі посади?
Я Показати IP 14 Грудня 2021 18:23
невже хтось ще те брехливе путо слухає????
999 Показати IP 14 Грудня 2021 20:08
клоун він і в Африці клоун
Бубочка Показати IP 14 Грудня 2021 21:31
У Зеленского решили в росте тарифов ЖКХ обвинить Путина. В принципе, ничего нового: в марте на форуме Зеленского "Украина30" в росте тарифов уже обвинили Путина и "агрессию России". Ведь это не дилетант Зеленский и команда его друзей, и друзей друзей, которых он назначил на должности, виновны в росте стоимости услуг ЖКХ только за последний год в 1,5 раза, - а Путин. Это же не Зеленский, дополнительно к стоимости услуг ЖКХ, ввёл ещё и абонплаты за газ, воду и отопление, увеличив стоимость услуг, а Путин. Меморандум с МВФ, которым предусмотрены рост тарифов и ужесточение взыскания долгов за услуги ЖКХ с населения, «подписал» от Украины тоже Путин, а не Зеленский. Министра ЖКХ Чернышова, который от ЖКХ дальше, чем от Полярной звезды, но зато муж подруги жены Зеленского, тоже Путин назначил, а не Зеленский. Не трогайте бусичку Зеленского. Он котик, у него лапки, и он в тёплой ванне. Он ни в чём не виноват. Это всё Путин. Только если в Украине во всём виноват Путин, зачем Украине тогда Зеленский? Ну, а так, вообще то, что они там курят и пьют!? Просто бред сумасшедшего! На голову не натянешь!
Климкин Показати IP 26 Січня 2022 09:35
это уже война ?или еще подождут ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus