USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

STEM-лабораторія у волинському ліцеї: обладнання є, а приміщення не готове

8 Травня 2021 11:12
Нововолинському ліцею потрібен мільйон гривень на ремонт приміщення для того, щоб розмістити STEM-лабораторію.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради.

Зокрема члени комісії розглянули питання щодо внесення змін показників обласного бюджету. Серед них – розподіл залишків освітньої субвенції для Нововолинського наукового ліцею в сумі 961,9 тисячі гривень.

Зі слів голови комісії Ореста Маховського, у закладі планують ремонт фасаду навчального корпусу: там треба демонтувати стару облицювальну плитку, яка відлущується і створює небезпеку для педагогів та ліцеїстів. Також хочуть термомодернізувати будівлю і оздобити фасад. Тож згадані кошти пропонувалося залишити ліцею на ці заходи.

Однак, зауважила начальниця управління освіти облдержадміністрації Людмила Плахотна, згаданої суми навряд чи вистачить на такі масштабні роботи. Натомість в ліцеї є ще одна не менш важлива потреба: капітальний ремонт напіваварійного господарського приміщення, де запланували облаштувати STEM-лабораторію. Адже обладнання для неї придбали, та розмістити її, відповідно до вимог, немає де.

«Є проєкт не менш актуальний: капремонт господарського приміщення з виготовленням проєктно-кошторисної документації. В ліцей було придбано з держбюджету обладнання для STEM-лабораторії за 1,2 мільйона, а вони не мають, де її поставити так, як вона повинна стояти, і треба обладнати приміщення», – пояснила вона.

Після обговорення депутати проголосували за те, щоб зменшені видатки по загальному фонду в сумі 961,9 тисячі гривень спрямувати на видатки спеціального фонду для реалізації цього проєкту Нововолинському науковому ліцею Волинської обласної ради.

До слова, на згадані роботи потрібно 1,031 мільйона гривень. І хоч суму виділили не всю, якої заклад потребує для проведення ремонту, однак, зауважили депутати, в ліцеї вже можуть розпочати роботи.

Довідка

STEM/STEAM-лабораторія – це засоби навчання, інноваційне освітнє середовище, у якому діти моделюють, конструюють, вивчають робототехніку, електроніку, графіку та інженерію в комплексі, а природничі дисципліни – фізика, хімія, біологія, математика, інформатика, технології – за допомогою дослідів та експериментів.

Термін – абревіатура назв дисиплін: Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics (STEAM), іноді без складової Art (STEM)

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!"№ Показати IP 8 Травня 2021 15:16
Цікаво... Стемлабораторія і Новік ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus