USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Вперше у Луцьку - унікальний науковий пікнік

23 Вересня 2014 14:16
Відволікати дітей від тривожних подій, поєднуючи розваги та практичну науку будуть під час наукового пікніка на Театральному майдані.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої заходу «Науковий пікнік у Луцьку», що відбулася 23 вересня.

Як розповів Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк, науковий пікнік – захід, який передбачає проведення експериментів на вулиці із демонстрацією для дітей. Цього року Луцьк вперше долучається до наукових пікніків в Україні, у заході візьмуть участь 18 організацій, серед яких представники факультетів СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ, центру науково-технічної творчості учнівської молоді, творча майстерня «Розмальовка піском», художня студія «Вулик», Палац учнівської молоді, центр розумового та естетичного розвитку Сімейна академія «Плай», коледж технологій, бізнесу та права СНУ, Волинський обласний центр зайнятості, Мала Академія наук, служба порятунку «101», розважальний центр «Адреналін Сіті» та Луцький базовий медичний коледж. Як пояснив Петро Лавренюк, у рамках заходу поєднають науку із забавою, переслідуючи мету відволікти дітей від тривожних подій та зацікавити практичною наукою. Для цього залучили спеціалістів із різних галузей: фізики, біології, медицини, хімії, психології, мистецтва тощо.



Цьогоріч наукові пікніки відбуваються в Україні вдруге, об’єднавши сім міст. У рамках заходів планують поставити понад 350 експериментів. Після завершення пікніка планують створити спільну наукову раду проекту та зробити його щорічним.

У суботу, 27 вересня з 12.00 до 17.00 на Театральному майдані майстер-класи та експерименти демонструватимуть представники різноманітних галузей науки, а розбавлять наукові досліди творчістю – наприклад, майстер-класами з боді-арту, малюнку піском, малюнку вовною тощо. Захід відбудеться за сприяння Луцької міської ради.

Служба порятунку «101» своєю «родзинкою» під час заходу називає комп’ютеризований манекен, за допомогою якого дітей навчатимуть надавати першу допомогу. Також на майдані стоятиме пожежний автомобіль і рятувальники дозволятимуть дітям доторкатися до спецобладнання.



Окрім того, організатори впевнені, що зацікавить молодих лучан робототехніка – представники фізичного факультету СНУ та Малої академії наук демонструватимуть студентські проекти на основі базові комплекти «Лего» та власноруч виготовлені робототехнічні конструкції. Усім охочим дадуть можливість долучитися до проектування та виготовлення базових складових робототехнічних конструкцій та їхнього проектування.

Представники Луцького базового медичного коледжу навчатимуть юних лучан вимірювати артеріальний тиск та пульс, проведуть майстер-клас із накладання джгута та дегустацію фіточаїв, вимірюватимуть рівень глюкози в крові.

Залучити до майстер-класів організатори планують приблизно тисячу глядачів. Координатором проекту у Луцьку є ВІПГІ, партнерами проекту виступають Луцька міська рада, управління освіти та науки ОДА, управління у справах молоді та спорту ОДА, Волинський обласний молодіжний центр праці, Волинський обласний центр зайнятості та благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
! Показати IP 23 Вересня 2014 14:20
людей багато зібралось, а на сам захід буде так само) але грант виграний
представник громади Показати IP 23 Вересня 2014 15:13
Цікаво, чим насправді займається цей грантоїд і "президент" Лавренюк? Що він зробив у своєму житті? Крім як виставляв на передній план профанацію європейських цінностей? Що є на рахунку в цього паразита суспільства, який імітує бурхливу діяльність, має корупційні звязки з владою і бізнесом, дезінформує донорів? А ще цікаво, чи є на Волині журналіст, який би міг розповісти про цього "діяча", кліща, неробу і незамаскованого імітатора громадянського суспільства? Була б (не сумніваюсь), велика сенсація. Чи не так?
громаДА до представник громади Показати IP 23 Вересня 2014 17:32
А це все одна шайка-лейка - Лавренюки, Находи, Шелепи, Доманські...!:)))
Коментатор до громаДА Показати IP 29 Вересня 2014 10:01
Захід організовувався і проводився для дітей, яким цікава наука і різні досліди, а про політику дітям думати немає чого. Вони діти, а не політичні оглядачі! Дайте дітям цікаве дитинство. А про реалії дорослого життя вони дізнаються коли виростуть! А Вам би тільки скрізь шайки-лейки шукати.
спостерігач Показати IP 23 Вересня 2014 18:22
Так і проживе цей теоретик Лавренюк, нічого не роблячи і прикидаючись придурком. Є така спеціальність - туман в очі пускати. Вже посивів, а розуму так і не набрався. А уся його так звана ініціатива розрахована на простаків, на дно суспільства, на люмпенів найнижчого гатунку. Немає кому цеглиною окуляри поправити...
Папа Карла Показати IP 23 Вересня 2014 19:05
Хтось клюнув на пікантний заголовок, мовляв, Лавренюк організує шашлики з хрящиками з м’яса шиї свині, гулянка в лісі, віскі «Магелан», секс на старому пеньку, красивий оргазм від сильного збудження… Ні, панове! Не тут то було. Тут едутеймент, "європейські стандарти", одурманення і відволікання молоді від проблем держави, кругова брехня, малюнки на асфальті, розмальовки піском, наука і забава, повітряні кульки і соломки для напоїв, хімія, фізика, чорна магія, психологія, створення «Наукової Ради» (!!!???) проекту... Титанічний розмах думки остапа бендера українського масштабу. Поважаю Ільфа і Петрова: нетлінний роман і його херої не вмирають! Оце так захід! І усе це - вперше! Ексклюзив!!! Це вам не банка дьогтю і не жаба в кросівках. Він всіх навчить, як з даху в пляшку сцяти. М-да, ще одна зупинка і Лавренюк вкаже своїм нечистим перстом, що ми вже в Європі. Після "пікніка" перечитайте Карла Поппера "Відкрите суспільство і його вороги", ви обов’язково там впізнаєте тамаду цього" пікніка".
Анонім до Папа Карла Показати IP 26 Вересня 2014 12:54
едутейНмент
ДО ДОнчанин Показати IP 23 Вересня 2014 21:07
Дуже тебе багато, скільки тобі платять
Трете фото зверху Показати IP 24 Вересня 2014 07:29
Там де три тьотки - то кандидатки до "Науковоi ради"? Чи "комп`ютеризованi манекени" як вказано в абзацi зверху? А та, що посерединi то вобще АТАС!!!
Учениця АТАС до Трете фото зверху Показати IP 25 Вересня 2014 22:49
Слухай ти, це учитель фізик,математик. Це людина з великою душою та серцем! На твому місці мені було б соромно! Ти просто Б*ДЛО!
Ірина Калугіна до Учениця АТАС Показати IP 2 Жовтня 2014 15:02
ЦЯ тьотя - це я! Не із Занзібара тьотя, а Центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Я кожен день на заняттях... Приходь на Чорновола,3, "перетрьом", а зовнишність я не зміню, Бог дав таку, та і не хочу!
Калугіна Ірина до Трете фото зверху Показати IP 3 Жовтня 2014 16:08
Про тьотку з Центру - то тобі, "трете фото зверху". Мабуть ти "судиш" за фантіком. Може ти і прав! Пора на пенсію, але парламент проголосував, що треба пару років ще послужити, сподіваюсь що це так, УКРАЇНІ! Дякую за АТАС!!! Моїм вихованцям сподобалося! Я така і є! Приходь до нас на заняття! А через пару років будеш до мене в черзі стояти, щоб дитину записати. І я візьму! А в наукових радах я вже бувала. І там прикольно, якщо любити життя! І тобі всього...!
біп-біп Показати IP 25 Вересня 2014 22:51
Чудово надіємось, що буде кльово!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus