USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ахметов став найбагатшим українцем і потрапив до рейтингу Forbes

6 Березня 2019 13:58
Український олігарх Рінат Ахметов посів 272 сходинку у рейтингу найбагатших людей світу за версією журналу Forbes та став найбагатшим українцем у цьогорічному рейтингу.

Загалом, у переліку найбагатших людей світу 7 українців: Рінат Ахметов зі статками у 6 мільярдів доларів, Костянтин Жеваго зі статками 1,5 мільярда доларів, Юрій Косюк та Віктор Пінчук зі статками по 1,4 мільярда доларів, пише Громадське.

Також до цьогорічного рейтингу увійшли колишні власники ПриватБанку Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський, чиї статки журнал оцінив у 1,1 та 1,2 мільярда доларів.

Останнім найбагатшим українцем, який увійшов до списку Forbes, став депутат Вадим Новинський, статки якого складають 1 мільярд доларів.

Найбагатшою людиною 2019 року визнали засновника компанії Amazon Джефа Безоса. Його статки оцінили у 131 мільярд доларів. Другу сходинку цьогоріч посів засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, який володіє загалом 96,5 мільярдами доларів.

Зазначимо, що за даними Bloomberg, статки найбагатшого українця Ріната Ахметова складають 6,04 мільярда доларів. За січень 2019 року олігарх Рінат Ахметов заробив 23 млрд грн.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАВІЩО АХМЕТОВ І ПОРОШЕНКО ПРИДУМАЛИ «РОТТЕРДАМ+». РОЗСЛІДУВАННЯ

28 грудня Антимонопольний комітет ухвалив рішення, у якому зазначив, що компанія Ахметова «ДТЕК» не зловживає монопольним становищем на ринку виробництва енергії в Україні. Таким чином, компанію не оштрафували.

Нагадаємо, «ДТЕК Енерго» в 2018 році отримало чистий прибуток 5,252 мільярда гривень, тоді як 2017 рік компанія завершила з чистим збитком у розмірі майже 3 мільярда гривень.

Два роки діє скандальна формула визначення вартості вугілля "Роттердам+", і вже два роки українці майже вдвічі переплачують олігарху Рінату Ахметову за вироблену з його вугілля електроенергію. Загалом за час дії в Україні тарифу «Роттердам+» українці переплатили понад 40 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus