USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Відомий активіст з Дубищ просить Луцьк виділити гроші на пам’ятник Бандері

26 Січня 2018 12:05
На засіданні бюджетної комісії Луцької міськради розглядалось звернення волинянина щодо спорудження пам'ятника Степану Бандері. Відповідне прохання до міської влади направив мешканець смт. Дубище Рожищенського району Сергій Бондарчук.

Про це повідомляє сайт «Під прицілом».

Відзначимо, що суму активіст не вказав. Відтак звернення було перенаправлене на розгляд департаменту бюджету та фінансів і департаменту культури.

Виготовлення та встановлення пам'ятника потягне на чималу суму, яка може сягнути мільйона гривень. Наразі нагальної потреби у встановленні монумента немає, а гроші могли б бути спрямовані на вирішення більш важливих проблем, таких як ремонт доріг, дворів міста та ін.

Окрім того, виникає і питання місця встановлення пам'ятника політичному діячу. Наразі спорудити монумент мають намір поблизу РАЦСу. Там вже зробили тумбу під пам'ятник, на яку пішло більше 300 тисяч грн. Проте, чи є саме ця локація найбільш підходящою для пам'ятника Бандері? Однозначної відповіді на це питання немає, адже лучани вимагали не встановлювати його поблизу РАЦСу та свого часу зареєстрували відповідну петицію до міської влади.

Питання з монументом українському політичному діячу буде розглядатись і надалі, але перш, ніж виділяти на нього бюджетні кошти, необхідно вирішити вищенаведені питання і дізнатись думку лучан.

Зауважимо, що Сергій Бондарук – відомий активіст луцького Євромайдану, учасник численних мітингів, акцій протесту, страйків. Активіст долучався до акцій на підтримку Героя України Надії Савченко, у знак її підтримки носив футболку з її зображенням.

Проте після частих візитів Савченко на тимчасово непідконтрольні території до ватажків сепаратистів та її неоднозначні, а інколи відверто проросійські заяви, активіст, схоже, відвернуся від неї.

Вочевидь, новою «ідеєю-фікс» Сергія Бондарука і стала популяризація національно-визвольного руху та ідей її провідника Степана Бандери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus