USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Лучани збирають підписи проти пам’ятника Бандері біля РАЦСу

13 Грудня 2016 11:16
Петиція проти спорудження пам’ятника Степану Бандері за один день зібрала 112 підписів з 300 необхідних.

Відповідну петицію зареєструвала лучанка Інна Марчук на сайті Єдиної системи місцевих петицій. Авторка пропонує встановити майбутній пам’ятник деінде, а не біля міського РАЦСу.

«РАЦС - це місце, де громадяни реєструють свій шлюб, це урочиста і важлива подія у житті кожної людини. Палац урочистих подій це не просто будівля, а вхід у сімейне життя. Це місце, де панує любов, злагода і щастя, тому навпроти РАЦСу повинен стояти пам'ятник, який не тільки підкріплює і візуалізує ці почуття, а і показує всю важливість та романтичність цього місця!

Тож я вважаю, що буде доцільним перенести спорудження пам'ятника Степанові Бандері у будь-яке інше місце нашого славного Луцька», - переконана авторка.

Згадана петиція зареєстрована 12 грудня і за день зібрала 112 голосів з 300 необхідних для розгляду.

Нагадаємо, спорудження пам’ятника Степану Бандері, відповідно до тендерної пропозиції, обійдеться місту в 3,5 мільйона гривень. Як інформують в управлінні капітального будівництва міськради, строк виконання робіт, згідно договору, який планується укласти з виконавцем, - 2 роки.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку хочуть якнайшвидше спорудити пам’ятник Степану Бандері. Проте, через обране місце та обмежене фінансування, ініціатива уже 8 років як не реалізована. Високий рівень невдоволення жителів міста викликало саме місце встановлення пам’ятника – поряд із РАЦСом на проспекті Соборності, 18. Зокрема, лучани пропонували спорудити пам'ятник Степану Бандері у сквері на перетині вулиць Степана Бандери та Винниченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Макс Показати IP 13 Грудня 2016 11:20
Ссылку на петицию дайте
Додайте ще 5голосів Показати IP 13 Грудня 2016 12:24
Живемо на пр. Молоді з 1979 р.Бандера -не волинський герой мені ,нашим батькам , а діти нашіі взагалі про нього нічого не знають і не хочуть знати.Пам"ятник має бути чомусь(комусь) доброму і світлому.
Коза до Додайте ще 5голосів Показати IP 14 Грудня 2016 16:16
А для мене герой. Хоча він справді не волинський, а український герой.
Стах Показати IP 13 Грудня 2016 12:54
Цей пам’ятник комунякам в любому іншому місці теж буде заважати. За леніним та концтаборами скучили...
Люди Показати IP 13 Грудня 2016 14:54
Люди ледве витягують на пенсії і зарплатню,а їм аби відмити На х*ра той памятник за 3,5 лимона а особливо в тому місці
V. Показати IP 13 Грудня 2016 15:09
Теж вважаю, що не місце пам’ятнику Бандері біля РАЦСУ. Бандера неоднозначна постать, багато поганого зробив, не вибирав методів. Якби міська влада була б мудріша, вона б розуміла, що нестабільний період не час для встановлення пам’ятників політичним діячам.
Сашка Показати IP 13 Грудня 2016 16:12
Перинатальний центр вже добудували, всіх сиріт забезпечили житлом, дороги в порядку, тупдиспансер забезпечений ліками????Виродки націоналістичні, от і весь патріотизм, бандері поклони бити, а діти хай хворіють і вмирать, в соц.мережах хай прості холопи гроші збирають, не барське це діло за"пушечне мясо" перейматися.Та замовте собі в Голованя по статуї за свої кошти, поставте в дворі і моліться.
Молодший сержант Показати IP 13 Грудня 2016 16:41
Щоб щось патякатм про методи, не герой і тому подібні бредні є архіви є , хоч і мало, очевидці та учасники.... А не черпати інформацію з рос. тв. З таким мисленням і ми АТОшники через років 10 будем сумнвівними і з неправильними методами... А от на рахунок місця то звичайно можа підібрати інше але як вже є....
V. до Молодший сержант Показати IP 13 Грудня 2016 19:38
Молодший сержант, ось вам не російське тв http://www.istpravda.com.ua/research/2012/12/20/93550/ Якщо проводити аналогії з АТО, це ніби національна гвардія звільнила місто на сході і повбивала всіх шахтарів, бо вони ходили на референдум, отак діяла ЧАСТИНА ОУН разом з німцями. Я з повагою ставлюсь до вояків АТО, але участь в АТО не робить людину безумовно хорошою и в усьому правою. Більше поваги до інших.
Молодший сержант до V. Показати IP 14 Грудня 2016 00:58
коментар було видалено
вовк Показати IP 13 Грудня 2016 19:06
шоб нікому не мішало тра поставити ідола зверху на дахові РАЦСУ
Анонім до вовк Показати IP 14 Грудня 2016 04:56
О це по ділу.
Тая Показати IP 14 Грудня 2016 06:53
Бачу і плачу, над долею мойого народу. Який ворогами позбавлений історії і героїв. Вбивали нас століттями чужинці а нині вбивають свої ЯНИЧАРИ. Для окреслення яких пасує слово ХУДОБЕНКІ. Авторка петиції і коментатори є доказом того, що теперішнє покоління Волинян працює на хвалу москалів і ляхів які віками вбивали і руйнували все що здобували правдиві сини України. Не від нині на сторінках Новин стараються рекламувати недобитки московського і польського шовінізму, які явно ненавидять всього що повязане з Україною. Всім недобиткам минулих режимів доношу: Памятнику Степану Бандері стояти на площі біля РАЦСу, тількі для того, щоб молоді українці мали змогу перед чи після вінчання покласти квіти, тому хто віддав своє житя за кращуе майбутнє України і українців. Мимо всіх ворожих коментарів на цю тему, памятнику С.Бандері біля РАЦСу бути!!!
V. до Тая Показати IP 14 Грудня 2016 13:14
Ну шо тут скажеш. Яволь! А якщо серйозно. Трохи істеричний і агресивний коментар, на мій погляд. З такими послідовниками і при відсутності сильної влади, звичайно пам’ятник буде встановлено. А якщо противники встановлення будуть такими ж безапеляційними? Що, будемо гамселити одне одного? Чи буде як вирішить більшість громади чи обранців? Вам націонал-соціалізм чи демократію?
Коза до V. Показати IP 14 Грудня 2016 16:27
Пам"ятник Бандері нехай буде. Але не біля РАЦСу. Тут нехай буде площа і можливо клумби, щоб молодята і їх родина могли зробити фото. Можливо поставити пам"ятник десь на кільці - біля літака, біля Північного, біля меморіалу.
V. до Коза Показати IP 14 Грудня 2016 18:00
Згоден, мені такий підхід теж подобається. Пам’ятник на вході в такий заклад, це нав’язування. Пам’ятник у правильно вибраному місці це компроміс і повага до всіх.
Коза до V. Показати IP 14 Грудня 2016 16:39
Буде як вирішить більшість. Але мені здається Ви також біжите попереду поїзду. А здоровий націоналізм ще нікому не завадив. Була б у нас при владі більшість справжніх націоналістів і хороших спеціалістів, а не "купи-продай голос націоналісти", "колишні-теперішні комуністи", захисники своїх грошових інтересів і т.д., то країна була б зовсім іншою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus