USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Американці зробили різницю: «Старий Луцьк» поступився «Черкаським Мавпам»

11 Січня 2023 17:11
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» не зумів повторити вчорашній результат, поступившись господарям баблу «Черкаським Мавпам» – 80:72. Таку різницю для черкасців забезпечили американські легіонери, які на двох забили 40 очок.

Учора «Старий Луцьк» нарешті перервав свою десятиматчеву безпрограшну серію, перемігши «Прикарпаття-Говерлу». Очевидно, що лучани прагнули перемогти і у матчі з «Черкаськими Мавпами», адже робили це у першому колі. Але з того часу в черкасців відбулися зміни на тренерському містку, а також у ростері – «мавп» підсили два американських баскетболісти Байрон Максвелл та Деметріус Лейк . До слова, останній вже встиг побити рекорд результативності цього сезону Суперліги, набравши у вчорашньому переможному матчі з «Політехнікою-Галичиною» 41 очко.

Перші очки у матчі закинув черкасець Липовцев, але Панфілов одразу ж відповів «трьохою». Старт матчу був значно жвавішим, ніж учора – команди обмінювалися очками та почергово перебирали лідерство. Але у середині чверті Лейк та Липовцев влучили дві поспіль «трьохи», що дозволило відірватися господарям баблу на +7. Володимир Журжій одразу ж взяв тайм-аут. Після тренерських настанов непогано діяв Панфілов, який здійснив кілька вдалих кидків з середньої дистанції. Однак лучани не могли знайти протидію американським легіонерам, тож «мавпи» виграли першу чверть – 23:15.

На початку другої чверті лучани здійснили ривок 6:1 та скоротили відставання до -3. Тож тепер тайм-аут взяли «Черкаські Мавпи», після якого Липовцев закинув здалеку. Він продовжив влучати і надалі – після його чергового попадання здалеку перевага черкасців досягла дев’яти очок. Коуч лучан взяв тайм-аут, однак це не надто допомогло, оскільки «Черкаські Мавпи» пішли лідерами на велику перерву – 47:39.

Третя чверть розпочалася з дальнього влучання Євгена Коровякова, однак Лейк відповів тим же. Саме завдяки американцю, який закинув вісім очок на старті чверті, «мавпи» відірвалися на +12. Ближче до закінчення десятихвилинки лучани скоротили відставання до -6. Рахунок перед фінальною чвертю був 62:56 на користь «Черкаських Мавп».

Черкасці здійснили ривок +7 на старті четвертої десятихвилинки, на що одразу зреагував тренер «Старого Луцька», взявши тайм-аут. Але лучанам так і не вдалося нав’язати боротьбу, тож перемогу святкували «Черкаські Мавпи» – 80:72.

Найрезультативнішим у складі «Старого Луцька» став Євген Коровяков, оформивши дабл-дабл – 29 очок та 10 підбирань. Завтра лучани зіграють для себе заключний матч черкаського баблу з «Запоріжжям».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus