USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аномальні снігопади у Молдові, збитки оцінюють у $3,5 млн

26 Квітня 2017 11:28
Перші попередні дані про збиток, який був нанесений Молдові рясними снігопадами і шквалистим вітром, оприлюднили в кишинівської мерії: місту було завдано збитків у розмірі понад 3,5 мільйонів доларів, інформує Укрінформ.

Як повідомили в Кишинівської мерії, в аварійному стані опинилися будівлі дев'яти навчальних закладів, повалено більше трьох тисяч дерев, в тому числі 80% насаджень кишинівського Дендрарію, пошкоджено більше трьохсот автомобілів.

За даними міністерства сільського господарства і продовольства, найбільше від стихії постраждали виноградні плантації і фруктові сади в чотирьох районах країни (Ніспоренському, Яловенскому, Кантемирскому і Новоанненскому), на які припав епіцентр аномального снігопаду. Постраждали сотні гектарів сільськогосподарських культур. Створена спеціальна урядова комісія для оцінки збитку, нанесеного сільгоспугіддям.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що в цьому зв'язку, що уряд надасть фінансову допомогу фермерам. Для збору фінансових коштів відкриті також спеціальні рахунки в філіях молдавських банків.

Як повідомлялося, 20 і 21 квітня в Молдовіпройшли рясні снігопади, що супроводжувалися шквалистим вітром. Товщина сніжного покриву в окремих регіонах країни сягала одного метра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus