USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антимонопольники відкрили ще одну справу проти облгазів Фірташа

24 Липня 2019 11:00
Антимонопольний комітет почав розгляд справи про порушення 18 облгазами закону про економічну конкуренцію в зв’язку з призначенням Девіда Ентоні Ховарда Брауна головою наглядової ради без отримання дозволу з боку комітету.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ, пише Економічна правда.

Повідомляється, що це кадрове рішення дає підстави вважати, що зазначені товариства можуть бути єдиним суб’єктом господарювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ОБЛГАЗИ ФІРТАША РОЗСИЛАЮТЬ ФЕЙКОВІ ПЛАТІЖКИ. ЩО РОБИТИ УКРАЇНЦЯМ

«Зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним (домінуючим) становищем, обмеження конкуренції шляхом істотного обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині. Зазначені концентрації без дозволу відбулися на ринку розподілу природного газу місцевими (локальними) газорозподільними системами», – відзначили в комітеті.

Йдеться про «Сумигаз», «Запоріжгаз», «Чернігівгаз», «Дніпропетровськгаз», «Львівгаз», «Хмельницькгаз», «Криворіжгаз», «Тисменицягаз», «Миколаївгаз», «Київоблгаз», «Івано-Франківськгаз», «Рівнегаз», «Дніпрогаз», «Закарпатгаз», «Чернівцігаз», «Харківміськгаз», «Житомиргаз», «Харківгаз», що входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, у квітні 2019 року АМКУ також почав розгляд справи за ознаками скоєння 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Підставою для початку справ стало донарахування облгазами побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА ДОНАРАХУВАННЯ В ПЛАТІЖКАХ «ВОЛИНЬГАЗ» ОШТРАФУВАЛИ НА 850 ТИС. ГРН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus