USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Армія Ізраїлю ліквідувала одного з командирів ХАМАС. Що сталося за ніч

16 Жовтня 2023 08:25
Армія оборони Ізраїлю заявила, що ліквідувала ще одного командира ХАМАС під час авіаудару, пише Sky News, передає Бабель. Мова йде про Матеза Ейда – командира південного крила ХАМАС.

За добу 15 жовтня ЦАХАЛ атакував 250 військових обʼєктів у секторі Гази, більшість із них розташовані на півночі.

Агентство Reuters з посиланням на палестинців на землі пише, що ізраїльські повітряні удари вночі проти 16 жовтня були найсильнішими із початку бойових дій.

Крім того, ЦАХАЛ вдарив по обʼєктах «Хезболли» в Лівані у відповідь на обстріли території Ізраїлю.

Речник ЦАХАЛу Джонатан Конрікус заявив, що удар по цивільних, що тікали а південь сектору Гази 13 жовтня, імовірно, був операцією ХАМАС «під чужим прапором», пише Times of Israel. Під час цієї атаки загинули щонайменше 70 людей, ще 200 отримали поранення. За словами Конрікуса, армія Ізраїлю оприлюднить докази своєї заяви найближчими часом.

Президент США Джо Байден розглядає можливість поїздки до Ізраїлю, пише Associated Press із посиланням на джерело. Помічник Нетаньягу раніше повідомив, що премʼєр Ізраїлю запрошував Байдена в країну.

Також президент США застеріг Ізраїль від окупації сектора Гази. В інтерв’ю CBS, яке вийшло в ефір 15 жовтня, Байден сказав, що для Ізраїлю було б «великою помилкою» окупувати Газу. Пізніше посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що Ізраїль «не зацікавлений» в окупації Гази, але зробить «все необхідне», щоб ліквідувати ХАМАС.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан.

З ізраїльського боку вже щонайменше 1 300 загиблих, з палестинського — майже 2 215. Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до 12, ще 8 вважаються зниклими безвісти. У секторі Гази наразі перебувають майже 260 українців. ООН заявляла про численні порушення прав людини з обох сторін.

Увечері 13 жовтня перші підрозділи ізраїльської піхоти й танки увійшли до сектора Гази. Вони зачищатимуть територію і шукатимуть заручників у рамках «локального рейду». Углиб Гази ЦАХАЛ поки що не заходив. The New York Times із посиланням на джерела в ЦАХАЛ повідомляв, що наземну операцію в секторі Гази відклали на кілька днів, зокрема, через несприятливу погоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus