USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Банки РФ загрожують національній безпеці України. ОГЛЯД ПРЕСИ

10 Березня 2017 08:58
На сторінках українських газет цього тижня «топові» теми - загроза від російськх банків, блокада ОРДЛО, слухання за позовом України проти Росії в Міжнародному суді ООН, «кришування» нелегального видобутку бурштину. Огляд преси підготувало «Радіо Свобода».

Російські банки в Україні загрожують національній безпеці, стверджує «Газета по-українськи». Видання інформує, що днями «Сбербанк Росії» почав обслуговувати в Росії осіб із «паспортами» угруповань «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАТИ ЩЕ: ВИЗНАННЯ СБЕРБАНКОМ ПАСПОРТІВ ТАК ЗВАНИХ ДЛНР - ЦЕ ТЮРМА ТА САНКЦІЇ

Відтак, такі банки «наражаються на санкції з боку України за підтримку терористичної діяльності», наголошує економіст Тарас Загородній. Поки що голова Нацбанку лояльно ставиться до російських банків, які тут працюють. Хоча вони торгують валютою і в будь-який момент можуть обвалити ринок і спровокувати знецінення гривні, попереджають журналісти.

Газета «Україна молода» стверджує, що блокада окупованих територій Донбасу вже дається взнаки: там «пачками» закриваються пiдприємства, якi захарченки-плотницькi обiцяли швидко переорiєнтувати на Росiю.

Газетярі обурюються, що Україна коштом платників податків продовжує утримувати окуповані регіони.

Бойовики та їхні родичі їдуть на підконтрольну Києву територію, щоб отримати українську пенсію з рахунків Пенсійного фонду, що балансує на межі банкрутства. А українці, сплачуючи величезні тарифи за вугілля, надане окупантом, обігрівають квартири ворога.

Про те, чи потрібно українцям сплачувати за тепло у квартирах Захарченка і Плотницького, йдеться в статті «Три роки брехні».

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО: ПОРОШЕНКО «ВМИВ РУКИ»

В Міжнародному суді ООН завершився початковий етап розгляду справи «Україна проти Росії». Позиція України – надзвичайно сильна, стверджує газета «День». Експерт газети вважає, що отримання рішення про застосування тимчасових заходів стане вкрай важливою перемогою у відстоюванні прав українців і однозначно визначить відповідальність сторін та унеможливить маніпуляції Росії.

«Бурштиновим АТО» називають місцеві мешканці заходи з протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю на Рівненщині, прогнозуючи, що від нього постраждають «стрілочники», а не ті, хто «кришує» бурштиновий бізнес. Про перебіг останніх подій на бурштиновому фронті у північних районах Рівненщини розповідає газета «Голос України».

На фото: після акції протесту біля відділення російського «Сбербанку» в Харкові, 13 лютого 2017 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Думка Показати IP 10 Березня 2017 09:50
Дивна ситуація, 15 років робили - не наражали, а коли Порох бачить, що біда з його прівєтом, так відразу почалось. Ніхто не задумувався, що у всьому абсолютно звинувачує влада когось, а не свою мародерську політику проти народу. Вже за@@ало слухати цю брехню.
Українка Показати IP 10 Березня 2017 09:59
Усе що доброго відбувається в Україні це заслуга Волонтерського руху народу. Не везло і не везе у нас з президентами, половина депутатів гнилі особи а прокурори і судді взагалі глисти суспільства. А роки йдуть життя проходить в чеканні а мабуть його треба провести в боротьбі з цими паразитами.
Ростов Показати IP 10 Березня 2017 12:40
За 3 года майдана русским украинцы стали безразличны. Заработчан в России просто не берут на работу - иначе проверками замучают. Мы даже рады что украинцы поедут теперь в ЕС на заработки. Удачи вам в Европе.
Ростову Показати IP 11 Березня 2017 16:57
То якого дідька ви в цю Україну лізете. Відліпіться навіки, бо від вашого великодержавного смороду вже несила. А щодо російських банків, то однозначно.Їх ще на початку 2016-го не мало бути в країні. Допоки Росія залишатиметься імперією - ніяких економічних, гуманітарних зв'язків з нею. Нарешті усвідомити, що з цією сраною тільки одне - розвідка і нагляд за процесом її повернення до кам'яного віку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus