USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Батькам уривається терпець через благодійні внески в школах. ВІДЕО

24 Вересня 2013 08:55
Батьки, які готові платити за добрі умови своїх чад у школі та дитсадку, дедалі частіше обурюються, бо не знають, куди і на що витрачають кошти, - йдеться у сюжеті ТСН.

Наприклад, щодня 10 гривень за садок має сплачувати сім'я чотирирічного Михайлика. Якщо суми не принесли, то у заклад не приймуть. Батьки дошкільняти про обовязкову доброчинну допомогу дитсадку підписували цілу угоду, проте, за що платять, не збагнуть.

Мама Катерина порахувала, що лише з цих щоденних зборів садок отримує понад 300 тисяч гривень за рік. Проте, на що витрачають гроші, - незрозуміло.

Добровільні внески у школах перетворюються у корупційні схеми Розпливчата благодійність батькам не подобається. У боярській школі на Київщині мама другокласника порушила питання шкільних витрат і зізналася, що не всі можна проконтролювати. Найбільше жінка обурилась оплатою безкоштовних для всіх підручників.

Нині в школі запевнили, що підручники - безкоштовні, а по 250 гривень збирали за обов'язкові робочі зошити.

Чому мама, яка допомагає внесками школі, не знає куди йдуть гроші, педагоги не пояснили і запевнили, що всі вклади - справа тільки добровільна.

Аби навчати дітей у школах у комфортних умовах, українським батькам сьогодні нічого не залишається, як велику частину фінансових витрат на школу брати у свої руки. Проте непрозора і незрозуміла система батьківських так званих благодійних внесків нині дедалі частіше дає збій.

У Міносвіти батькам дозволяють створювати благодійні фонди. У батьківському комітеті зізнаються, що чекати поки щось зробить держава, в дітей не має часу. Тож поки що систему батьківських сплат кожен освітній заклад придумує на свій лад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
анонімус Показати IP 24 Вересня 2013 10:07
знаєте, як виглядають середньостатистичні батьківські збори? вчитель: давайте всі по 100 гривень всі: ооооо аааа мееее беее *здають* одн: а для чого? на що підуть ці гроші? вчитель: не задавайте дурних питань всі: тихо! треба значить треба!
Богдан Богонос до анонімус Показати IP 25 Вересня 2013 09:43
От тут то й криється основна проблема батьків ніхто не хоче брати на себе відповідальність.
Волиняка до Богдан Богонос Показати IP 25 Вересня 2013 20:47
Саме так. Так само ніхто і не хоче, наприклад, організовувати ОСББ - всі розповідають про погані жеки, але ж самому робити ту роботу і приділяти всій час ніхто не хоче. Ще одна проблема - непблічність: абсолютно буває незрозуміло на що виділяються кошти, за яким пріоритетом і як вони витрачаються. Це взагалі проблема цілої держави, і її такими темпами будуть вирішувати років 200-300 якщо не запровадять щось от таке http://jesfor.livejournal.com/1339999.html?thread=24753247#t24753247
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Вересня 2013 10:17
Шановні батьки! Що раніше ви перестанете тупо здавати побори, тим скоріше підуть у небуття нинішні місцеві владці. Шкільна та дошкільна освіти в Україні безкоштовні - Конституція. Про це відомо і козлу. Відважтесь, хоча б один раз у своєму нікчемному житті на сміливий вчинок заради власних дітей.
катя Показати IP 24 Вересня 2013 10:23
Синок приніз із школи записку з таким текстом .ТЕРМІНОВО ПРОСИМО ВАС ЗДАТИ 50 ГРИВЕНЬ НА ДЕНЬ УЧИТЕЛЯ./ БАТЬКІВСЬКИЙ КОМИТЕТ.
Мама Показати IP 24 Вересня 2013 10:50
Дійсно це вже перейшло усі межі. В садочках, в шкоалх- це вироблена схема корупції.Вчителі наглі до безтями. Вони не хочуть виконувати своїх прямих обовязків вчити діток.Вчать, як небудь лиш би день до вечора.При чому,одержують чималу зарплату.Невже таке було в радянські часи.Не хочеш бути вчителем ,йди на базар.Ці побори повинні запинити чиновники.Якщо потрібно здати на школу--цеповинно йти на рахунок управління освіти і плавтити в банку. А не давати в лапи цимм загребущим вчителям.Припинити купувати подарунки для вчителів- це вже доходить до абсурду.Їм вже золото подавай.За що? Нам же ніхто не дарує подарунків, а ми ходимо на роботу на завод і працюємо,не так ,як вони там така халЯва не пройде.Гроші поступили на рахунок управління освіти і тоді через казначейство витрачати на необхідні роботи в школі.А там на не цільове використання гроші не підуть, бо воно не пропустить.От і вся проблема вирішена.Але видноце не влаштовує чиновників, особливо директорів шкіл,вони гріють руки добре біля цього корита.А,скільки мертвих душ у школах,комусь в голову не приходило перевірити,ото відмивання грошенят.А ці ремонтні бригади, які працюють в школа- це також пряме відмивання грошей і пашуть на директорів шкіл.Так, що все можна вирішити тільки б захотіти.Батьки самі провинні це зупинити,гроші в бан і на рахунок управління освіти. І буде порядок.Всім буде надана інформація ,куди пішли кошти.
Ринок до Мама Показати IP 24 Вересня 2013 22:22
Не хочеш працювати на заводі - іди на базар
Богдан Богонос до Мама Показати IP 25 Вересня 2013 09:49
Мама - Ви можете не ЗДАВАТИ кошти вчителям. Чому б не огранізувати ДІЮЧИЙ батьківський комітет і не збирати кошти самостійно і самим же вирішувати куди направляти ці кошти?
Юлія до Мама Показати IP 25 Вересня 2013 18:33
Казначейство - це велика клоака, де буде хоронитися більшість ваших грошей. І за рахунок ваших благодійних внесків, буде наповнюватися державна казна. Наложать кучу вирахувань і отримаєте велику дулю, а то й дві. А директор замість того, щоб займатися своїми прямими обов'язками буде ходити і вибивати гроші на віники, відра і совки. Ви, мабуть, ніколи не стикалися з роботою казначейства, от і пишете всяку дурню. А те, що по деяких школах здають гроші тисячами, то вже проблема прокуратури, але ж батьки згодні платити такі гроші от і мовчать, бо дітки прокурорів і можновладців наших ходять з їхньою дитиною в один клас.
тато Показати IP 24 Вересня 2013 11:17
В школах дахи не поремонтовані,залиті, зате день вчителя скоро
YY Показати IP 24 Вересня 2013 11:37
То не давайте, чого ви скиглите тут анонімно?
Батько Показати IP 24 Вересня 2013 11:59
Переймайте досвід 31 садка
Іван Показати IP 24 Вересня 2013 12:15
Шановні, батьки ніхто нікого не примушує здавати гроші. Чому ви не висловлюєте свою думку і здаєте гроші ? Вчителі по -моєму тут не винні, а держава, яка не забезпечує належним фінансування школи на ремонт, канцтоварами, миючими замобами і т. д. Ви б хотіли щоб ваші діточки ходили в грязну школу, сиділи на поломаних раптах, тому що така держава. Ні звичайно. ТОму не обвинувачйте вчителя в тому що він гроші собі бере. Ви повинні поважати вчителя за його роботу, терпіння з вашими не завжди навіть вихованими дітьми, а що вже говорити про розум. А подарнуки вчителям -можете не купувати. Ви ж самі "підлизуєтесь " до вчителів, а вийшовши зі школи говорите зовсім інше. НЕ ДАРУЙТЕ ВЧИТЕЛЯМ ПОДАРКИ, А ВИХОВУЙТЕ КРАЩЕ ВАШИХ ДІТЕЙ, ЗАЙМАЙТЕСЬ З НИМИ, НЕ СИДІТЬ ПО БАРАХ, НЕ СВАРІТЬСЯ ВДОМА І ВСЕ БУДЕ ЗРОЗУМІЛО. Якби не той вчитель якого ви зовсім не поважаєте ви б і на заводі не працювали
Макар до Іван Показати IP 24 Вересня 2013 22:23
Молодець
Амєлія Показати IP 24 Вересня 2013 12:53
Шановні!!! Ви самі привчили до цього.
Маня Показати IP 24 Вересня 2013 12:56
До Івана А хто нас буде поважати за нашу працю,щоб цей вчитель мав що їсти.Він на то вчився, щоб розум дати нашим діткам.Свідомо вибрав професію вчителя, але не хоче працювати по-належному.А ви за розум заговорили, який рохум у вас вчителів.Можливо пенсіонери і мають розум, но не теперішні випускники. Хто зараз вчиться у вузах,одні майже барани.За гроші і баран вчиться.Я маю відношення до студентів-це повний жах.Випускниця філологічного факультету не "України", а Східноєвропейського університету у відношенні,зробила 6 помилок.Який з неї вчитель?В школі училась на 3 і вуз закінчила.Як розповідають самі студенти ,нічого зараз у вузах не вчать, не то,що в школі.Зараз, якщо схочемо навчити діток-це можна зробити без тупих вчителів за гроші візьмемо вчителя розумного,який буде викладатися на сто.І взагалі вас би перевести на результат, що ви навчили дітей, а тоді вам платити зарплату від цього. А не платити наші податки всім баранам порівну майже. НЕ подобається працювати вчителем на базар, в Італію дупи витирати. А на заводі вчителю ти зараз не працював,там потрібно мати знання і голову в новій техніці,Ти там би і дня не працював зі вчительським дипломом.Такі грамотні,як ви заяви правильноно не напишете.
теж Вчитель до Маня Показати IP 25 Вересня 2013 19:25
Шановна Маня, Вас, напевно, теж вчив розумний вчитель за гроші,а не тупі вчителі в школі? Бо ж Ви навіть ту нещасну, згадану Вами, випускницю СЄНУ переплюнули в кількості помилок. Причому, в рази.
Предметник до Маня Показати IP 25 Вересня 2013 21:49
Цікаво, а тебе хто учив? Правильно, з того, що виросло,- то учитель явно недопрацював.
Тато Показати IP 24 Вересня 2013 13:16
Для YY. Ніхто не скиглить, і ніхто не дає гроші. Не шкода дати гроші для школи, але чітко знати на що саме пішли ці гроші. Інша справа з привітаннями і подарунками. Не можна пояснити мамі-голові батьківського комітету, що вона забагато вимагає і не пояснює на що саме... ВІТАЮ ВСІХ ВЧИТЕЛІВ ЗІ СВЯТОМ!
Вчитель до Тато Показати IP 24 Вересня 2013 22:24
Дякую
YY Показати IP 24 Вересня 2013 13:33
Для Тата. Та ні саме скиглиш, бо сто відсотків на батьківських зборах сидиш тихенько, а встати і сказати , що не буду давати таку суму, або зовсім не буду давати сміливості не вистачає. Бо ж "що люди подумають". Та мама з комітету силоміць гроші з кишень вигортає чи як? Випендрюєтесь всі одни перед одним,які всі круті та забезпечені, а на анонімних форумах плачетесь. Я от не даю грошей, і плювати хто що про це подумає. А відносно потреб школи, то моя дитина вчиться в державній школі, а я плачу податки, цього достатньо, та й правду кажучи всі ці євроремонти в класах та інші прибамбаси нідочого,бо ні на процес навчання ні на рівень знань це невпливає ніяк, то й же ж випендрьож, скоро вже будуть забаганки - джакузі в кожному класі.
Богдан Богонос до YY Показати IP 25 Вересня 2013 10:00
От повністю підтримую дописувача. Хочете розповім як обирають голову БК? Усі тихенько сидять на зборах і коли постає питанян а хто ж буде цим займатись усі починають розповідати які вони зайняті і тд. З горем по полам обирають когось в кращому випадку того хто справді готовий цим займатись. І потім ця людина стає "ПОПРОШАЙКОЮ" тому що змушена виклянчувати у Вас же кошти для того що Ви ж самі на зборах уже погодили. А потім усі ще й її звинувачують у тому що Вона щось не так робить. Можливо варто все ж таки не піти кілька разів "на пиво" з друзями а прийти у (садок або школу) та поцікавитьсь чим живуть ваші діти які у них відносини з вихователями - вчителями? які є проблеми у адміністрації закладу? Не потрібно надіятись що усі проблеми Вирішить держава (державі у образі чиновників, на Ваших дітей наплювати). Певні проблеми можна вирішити якщо спробувати цим зайнятись. Я усім за приклад ставлю ДНЗ№31. Як казав класик Азіров "досіть скігліти" почніть з себе.
Konstantin Показати IP 24 Вересня 2013 13:56
Не знаю, про яких вчителів ви тут говорите, моя мама все життя пропрацювала вчителькою англійської мови в луцькій школі, то максимум з подарунків, які вона отримувала, це квіти на 1 вересня і коробку цукерок від деяких вдячних батьків. Аллєс! А те що діти зараз пішли наглі і невиховані, про це ніхто згадати не хоче? Не всі, але більшість вчитися просто не хоче, бо знає що тато з мамою куплять університет і на роботу непильну влаштують, а вчительку можуть запросто нах@№ послати, і вдарити чи погано сказати на нього права не маєш, бо завтра прилетить в школу мати-полішучка, така ж хвора на голову, як і синок, гепу роззявить так, що чути буде на весь мікрорайон, і вчитель як завжди залишиться винним, бо "не знайшов до учня підходу". А який підхід можна знайти до бидла? Я не про всіх учнів, є і хороші діти, які хочуть вчитися і чогось досягнути в житті самі, але таких з кожним роком стає все менше і менше. Останні роки перед пенсією мама тільки і молилася, щоби швидше допрацювати, і піти з того пекла. Зі святом Вас, ВЧИТЕЛІ!
Наталя до Konstantin Показати IP 24 Вересня 2013 22:17
Дякуємо Вам, Костянтине. Гарного сина виховала Ваша мама.
Ольга до Konstantin Показати IP 24 Вересня 2013 22:25
Молодець. І мама твоя - справжній Педагог!
Станіслав Показати IP 24 Вересня 2013 15:05
Ви дивуєтеся школам?! А що казати батькам із Луцьких садочків? В минулому році в одному із садіків Нашого міста був ювілей скромно так 50 років. Так усіх батьків без винятку заставили на ремонт садіка (актового залу) примусово здати по 300грн з родини, примому пообіцяли що більше ніяких поборів не буде чи то "благодійних внесків" а за місяць потім ще по 100грн на паркан. А от вже в цьому місяці з нас здерли 100грн. на підлогу в коридорі і в усіх групах примусово заставляють робитиремонти не менше як на 10000грн то з родини по 400-500 гривень. От у нас в родині працюючий тільки я а дружина в декреті з другою дитиною, живемо на одну зарплату. Питання як маємо кінці з кінцями стягнути невідомо?! Чомуж начальник освіти не заборонить в садочках і школах міста побори. Особливо на привокзальному районі.
Богдан Богонос до Станіслав Показати IP 25 Вересня 2013 10:09
Ще раз повторюсь у коментарях. Створіть ДІЄВИЙ батьківський комітет. І тоді ви (при бажанні з Вашої сторони) не тільки будете знати куди пішла кожна здана Вами копійка але ще й будете вирішувати куди направити кошти. Як зразок можу Вам навести звітність яку я запровадив у сібе в групі http://dnz6-lutsk.at.ua/forum/8-4-1 Звіт такого зразка щомісяця вивішується в групі. Будь хто з батьків може переглянути усі звіти за весь період. Схожим чином організовано і звітність загалом по ДНЗ. І ще раз наголошую ЛИШЕ БК вирішує куди витрачати кошти. Якщо потрібні поради то готовий їх надати у будь який час. Та і в ДНЗ№31 думаю також Вам не відмовлять.
Марта, вчитель Показати IP 24 Вересня 2013 17:28
заздалегіть вибачте, якщо будуть помилки, бо пишу Вам з великою образою на попередні коментарі! Я не закінчила на чевоний дилом філологію і пішла працювати в школу тому, що маю покликання працювати з дітьми, знаючи що зараз вони далеко не ангелики, сама прирекла себе на таке важку працю. Зарлата у мене з повним тижневим навантаженням 1500 гривень, з доплатами на руки отримую 2000-2100, і не потрібно говорити, що ми міліонери, деякі прибиральниці мають більше, але я не скаржусь ніколи, бо сама так вирішила і знала куди йду! скажу вам із свого п"ятирічного досвіду, в нас є фонд школи і батьки здають по 15 грн на місяць, у вересні на 1 батьківських зборах директор і голова батьківського комітету школи дають повний звіт про використані кошти. 4 роки тому до нас прийшла нова директор і почала робити ремонти, бо колись гроші також йшли казна-куди, за 4 роки ми зробили ремонти 5 санвузлів капітальний, санітарні ремонти на чотирьох поверхах (школа 5 поверхів,австрійська будівля, 554 дитини)перекрили дах і поміняли труби у підвальному приміщенні, їдальню також робили,і це все за кошти батьків, бо наша держава дала гроші лише на перекриття даху, який через 1,5 року ми перелатували. А казначейство так затримує всі гроші, що потім у грудні за місяць не можливо їх використати. Любі батьки, нам вчителям ваших грошей не потрібно, але якщо ви хочете, що ваша дитина вчилась в чистих приміщеннях і ходила в чистий несмердючий туалет, то забезпечуйте це їй, я особисто витратила 1500 грн на ремонт свого кабінету, і здала 50 грн на ремонт туалету, але знаю що в цій будівлі я проводжу 5 днів на тиждень і це мені потрібно. мені не потрібні цукерки, від переїдання солодким ми повнієм і отримуємо купу різних хворіб, мені лише потрібні старанні учні, від яких я колись почую "Дякую", а нетих, які говорять "Мені не потрібен твій предмет, мама все оплатить", виховуйте своїх дітей і майте хоч якусь повагу до вчителів, бо після Ваших слів не хочеться йти завтра на урок і дарувати ВАШИМ ДІТЯМ знаня, усмішку, любов і повагу. З повагою, вчитель, якого поранили Ваші слова!
Учитель Показати IP 24 Вересня 2013 22:30
Які подарунки? Минулого року, учні привітали усіх учителів ромашками і шоколадкою. Не знаю, про яких міфічних учителів ви говорите, про які подарунки...?
lutchanka до Учитель Показати IP 25 Вересня 2013 13:12
вчителі не міфічні - візьміть для прикладу нашу славетну 21 гімназію - щомісяця в фонд школи платять по 50 гривень, підручники купують самі батьки, в класи примусили купити ноутбуки і телевізори-плазми і т.д. Вчителям збпирають на День вчителя, Миколая(?!), Новий рік, Валентина, 8 березня, день народження і т.д. Невже самим вчителям зручно брати ці подарунки? на день народження вчительки батьківський комітет вирішив збирати по 100 гривень(31 учень) і ці гроші батьківський комітет заніс ій додому(день народження влітку) - вчителька не відмовилась. Я дуже поважаю вчителів. але коли вчителька заходить в клас і починає з того, що виясняти хто з дітей працює з репетитором(бо вона теж цим займається) - це не вчителька. а заробітчанка і таких, на жаль, зараз в школі більшість. Те, що діти перемагають на олімпіадах не заслуга школи і вчителя, а заслуга батьків, які мають змогу знайти дитині гарного репетитора і оплатити його працю.з приводу того, що можна не платити - це міф - директор сказав батькам:"Якщо ви не можете платити, то ідіть в іншу школу - ви знали куди ви йдете"
Учитель до lutchanka Показати IP 25 Вересня 2013 21:24
Згідна з Вами. Коли для колег учителювання перетворюється на чистий бізнес - це неподобство чистої води. Дитина - це не джерело доходу; це учень, якому потрібно передавати знання.
тато Показати IP 24 Вересня 2013 23:37
Для YY! Да недостатньо податків ні на освіту, ні на медицину, ні на культуру... Здається то YY скиглить. Так само не зрозуміло до чого мова про джакузі в класах?! Кожній дитині приємніше вчитися у світлому, теплому класі, який може і допомогли ремонтувати батьки, а не слухати казки про податки YY? Мова йшлася про незрозумілі подарунки вчителям, хоча і вони (дивлячись цей форум) не доходять до вчителів. Бажаю всім вчителям здоров'я, його не замінить жодний подарунок!!
YY Показати IP 25 Вересня 2013 10:35
Тато, та забембав уже. Не треба повторювати в кожному пості про що йшла мова в попередньому, бо всім і так зрозуміло що грошей давати ти не хочеш, але даєш. То в чому проблема? - ну не давай. А то соплі тут розводиш - ой я на потреби школи дам, а на подарунки не дам - давай на потреби, а то в тебе "даю і плачу". А держава, коли забезпечує шикарне життя чиновникам вищих рівнів, то цілком спроможна привести до ладу школи, коли школа державна, то доплачувати батькам не потрібно, бо вони платять податки, так як в усьому світі,інша річ -приватний навчальний заклад. Як би більшість не були такими нитиками ,як цей тато, то може і в нас би так було, а то тільки підживлюєте корупційну систему.
анархіст Показати IP 25 Вересня 2013 13:30
проблема у іншому здавати гроші треба. але на що і як їх витрачати повинні спільно вирішувати і батьківський комітет і вчетелі. щоб гроші не розкрали а пішли всі на діло. не всі можуть гроші занести за них маєзаступатись батьківський комітет.
анархіст Показати IP 25 Вересня 2013 13:31
треба не розмазувати соплі. а брати самим відповідальність. і тоді не буде питаннь до когось.
Богдан Богонос до анархіст Показати IP 25 Вересня 2013 16:23
+1
катя Показати IP 25 Вересня 2013 20:38
А мені здається легше сказати - я не буду здавати! Якщо в садочку не виділяються державою гроші і батьки не будуть здавати, то що посуд та туалети не мити (миюче)? стіл за вашою дитиною не витирати і в приміщенні не підмітати?. Ну не дає держава на віники та туалетний папір! чи може за тими дітьми витирати, а за вашою - ні. А за таких батьків, які не платять - виходить платять інші.
вчитель Показати IP 25 Вересня 2013 23:17
Так вже багато бідні батьки наздавали горшей на День вчителя,що перед кожною школою в Луцьку зробили великі стоянки на авто,бо ж вчителям ніде свої дорогі іномарки ставити.ДА ПОБІЙТЕСЬ БОГА,дорогі батьки,гріх брехню тут писати ,ви дітей до школи возете на машинах по 150 тис доларів,а тут плачитесь що діти привітають вчителя квітами . Чомусь жодного бізнесмена дитина не працює в школі.
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 00:56
Створюєте новий податковий кодекс? Якщо виходить що гроші здавати треба, а це каже більшість відписувачів, то в такому випадку виходить подвійне оподаткування. Перший раз в нас забирає держава, а другий - сама школа. З цього є два виходи: або не платити податки, або не платити самій школі. Якщо платити і туди і туди, то це, як мінімум, людина не сповна розуму. Якщо хтось накрав забагато грошей і вони йому "тиснуть", то він, звичайно, може дати на благодійність. Але ж більшість людей отримують в цій країні заробітні плати які дозволяють ледь-ледь зводити кінці з кінцями. "Бучу" піднімають ті, хто вже взагалі не в змозі "їх звести", а інші не можуть, але мусять здати. Дитина повинна не тільки сидіти за новою партою в обладнаному кабінеті, ходити в шкільний чистий туалет з миючими засобами, придбаними за кошти батьків, але й має їсти вдома, вдягатись, ходити в свій домашній чистий туалет, спатив ліжку не з небезпечного ДСП, а в дерев'яному на ортопедичному матраці і в натуральній білизні, розвиватись, якщо її щось цікавить. Скільки зараз коштує якийсь конструктор для хлопчика? Я не кажу про високоякісні ЛЕГО або їм подібні, скільки коштує звичайний? Скільки їх треба на місяць? А якщо тато той самий вчительа, а мама медсестра? 1500 + 1500 - компослуги, за телефони, і дилиться залишок не на 2, а на 2+кількість дітей в сім'ї. На це можна прожити? А ще діти зазвичай хворіють, та й батьки теж. Звідки брати на школу? Що ж скажуть ті що за? Вірно - всі на базар торгувати, після базару ще на іншу роботу, вночі теж можна якось сторожем влаштуватись, чи що. А навіщо ж спати, дітям час приділяти, в хаті щось робити? Спочатку все для садочка, потім для школи, подім для вузу, потім треба дати дяді на лапу, щоб влаштувати на роботу і платити кожен місяць щоб не вигнали з роботи тощо. Та й кому ж в результаті потрібні ті вчителі та медсестри, якщо вони не можуть заробити? То й до чого в результаті дійшли? Якщо не потрібні вчителі, то для чого потрібна школа, а тоді для чого туди здавати гроші... - замкнуте коло! От для цього і платять люди податки з яких держава повинна в повному обсязі утримувати освітні заклади, а гроші які залишаються після опопдаткування людина повинна витрачати на потреби сім'ї, а не на школу! Хоча з іншої сторони, то чому США змогли розвалити СРСР, а Україна не може розвалити ЄС? Ці всі побори треба узаконити і з такими законами в ЄС. Перемога не за горами!
Мамуся Показати IP 26 Вересня 2013 09:58
От приклад 39 садочка стосовно використання коштів, що ми збирали на дитячий майданчик. З родини здерли кошти по 50грн впродовж 6 місяців і поставили простий кораблик за 6000грн. причому було обіцяно поставити спортивно-ігровий комплекс ( гойдалки двох видів, дитяча пісочниця, спортивно-ігрові знаряддя) а по приходу у вересні встановили деревяний нікому непотрібний кораблик, який за зиму розсохнеться та зломиться. На скарги до вихователів і голови батьківського комітету, про які говоримо ми, ніхто не реагує, пояснень недають. А за новою схемою пробують здерти по 200грн на дитину начебто на канцелярію. От так і живемо ні туди ні назад. спочатку обіцяють начебто гарно і правильно а потім як завжди виходить
Саша Показати IP 26 Вересня 2013 10:48
Якщо ви ще не зрозуміли, що за все потрібно платити, то хто вам доктор? Держава фінансує явно недостатньо - це факт. На ремонти и таке інше гроші здавати необхідно - інакше діти будуть вчиьися у сараях. На подарунки вчителям збирають самі батьки. Самі збирають і самі ниють!!! Вчителі подарунки приймають - подивився я б на вас як ви викидали би ті подарунки... І ці подарунки є найменшою компесацією за спілкування з вашими дітками - я б ні за які гроші не працював би у школі.
Батько. Показати IP 26 Вересня 2013 15:03
Садік корупціонер то 16 на Генерала Шухевича. Дійсно минулого року ми платили майже 300 грн на ремонт актового залу і завідуюча садка дала гарантію того що 2 роки нічого з батьків не збиратимуть більше. І почалося 110 на паркан, 100грн. на пілогу (паркет). А з вереснчя знову нагло вимагає провести майже капітальні ремонти по групах. А що робити коли в садочку 2 дитини одразу, як у нас. На ремонти груп просять-вимагають здати від 300 до 500 гривень. Де таке бачено. В одній групі потрібно два вікна замінити по 3000грн а в іншій стіни порівняти, обої поклеїти та потолки натяжні з люстрами зробити ще по 9000 на батьків поділити. В іншій коридор повністю зробити та шафи замінити. Таке враження що капремонт 16 садка має пройти саме до кінця 2013 початку 2013 року. І ніхто навіть не задумується що дітки в приміщенні, дихатимуть тим пилом і брудом. Кращеб завідуючу за корупцію зняли з посади. Он за перший внесок до садка бере 500грн. Питання за що взяла такі кошти? Після цього видала список покупок канцелярії ще на 150 грн., список побутових товарів додатково на 200грн. Надіюся це прочитає начальник освіти чи сама завідуюча і схаменеться поки непізно, іначе підемо з батьками до ОБОЗУ вже зібрали 15 підписів решта діло часу.
Влад Показати IP 30 Серпня 2016 15:23
Заборонити збір готівкових благодійних внесків, що стягуються з батьків, учнів загальноосвітніх шкіл http://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/161

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus