USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Базарнику, який напав та побив муніципала в Луцьку, загрожує до 5 років тюрми

27 Серпня 2020 15:10
Чоловіку, який 28 липня у Луцьку напав на працівника департаменту муніципальної варти та побив його, загрожує до п’яти років тюрми. Кримінальне провадження вже передали до суду.

Про це в коментар Інформаційному агентству Волинські Новини розповів адвокат Олександр Лавренчук.

Нагадаємо, 28 липня група осіб з Центрального ринку напали на луцьких муніципалів та представників поліції. Службових осіб забризкали з вогнегасника, сльозогінним газом та закидали камінням.

Зі слів адвоката, з 5 лютого є близько десяти проваджень, що стосуються побиття працівників муніципальної варти.

«Перша справа, яка пішла до суду, стосується побиття працівника департаменту муніципальної варти Анатолія Громика 28 липня. У цей день на нього напали на вулиці Сенаторки Левчанівської поблизу аптеки «Подорожник». До нього підбігли п’ятеро невідомих чоловіків, почався словесний конфлікт, і один із цих чоловіків почав наносити муніципалу тілесні ушкодження, які були зафіксовані. В момент злочину потерпілий був у формі. Відзначу, що є відеозаписи та відповідні фотографії, було встановлено особу, яка наносила тілесні ушкодження», – розповів Олександр Лавренчук.

Також він поінформував, що справу кваліфікують за частиною другою статті 350 КК України (Умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянину, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їхніх близьких). Стаття передбачає міру покарання обмеження волі строком від трьох до п’яти років або позбавлення волі на такий же строк.

Окрім того, адвокат повідомив про ще одне провадження, яке готується до суду: «Підозрюваний 28 липня попалив сльозогінним газом рогівку ока іншому працівнику муніципальної варти».

Відзначимо, спочатку ці події розглядалися в одному кримінальному провадженні, однак на цей момент вони розділені, оскільки особа, яка використовувала сльозогінний газ, намагається уникнути відповідальності, вказуючи, що має психічне захворювання. Тож наразі призначили судово-психіатричну експертизу.

Олександр Лавренчук каже, що обидва підозрювані позиціонують себе, як учасники громадської організації, яка розміщена на території Старого ринку під виглядом спілки ветеранів АТО. Проте в матеріалах справи немає жодних даних, що хтось з підозрюваних є учасником АТО.

Щодо інших кримінальних проваджень, то наразі по них відбувається досудове розслідування, встановлені особи, які наносили тілесні ушкодження та погрожували працівникам департаменту муніципальної варти. На цей момент вирішується питання направлення справ до суду.

Юрист наголосив, що позиція муніципальної варти та потерпілих муніципалів буде жорсткою – вони наполягатимуть на позбавленні волі обвинуваченим, адже таким чином хочуть застерегти інших осіб та запобігти подальшим злочинам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олександр Показати IP 27 Серпня 2020 16:12
І тільки реальне покарання, без всілякої відстрочки на якийсь термін, про яке буде знати все населення Луцька, кращою мірою буде сприяти наведенню належного правового порядку в місті. Не хочеш жити в суспільстві за правилами суспільства - маєш бути ізольованим від суспільства.
Лучник Показати IP 27 Серпня 2020 16:18
Якщо учасники ато то нічого їм не буде.
ВІРУС Показати IP 27 Серпня 2020 16:28
МУНІЦИПАЛ-НОВИЙ ВИД ДИНОЗАВРА?
Ф Показати IP 27 Серпня 2020 16:58
Мун - не є посадовою особою (з цього є чіткі відповіді міськради), та й всі ці "жахи" тягнуть максимум на дрібне хуліганство.
Читач Показати IP 27 Серпня 2020 17:07
Лише реальний термін відсидки зупинить цей шабаш базарників.
Клава Показати IP 27 Серпня 2020 17:26
Учасникам АТО можна усе порушувати - треба добавити ще пільгу перехід дороги на червоне світло, заплив за буйки і вільний вхід у жіночу лазню !!! Хто за ???
До клава Показати IP 27 Серпня 2020 18:29
В Луцьку стільки хороших лікарів, звернись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus