USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Бездіяльність департаменту фінансів ОДА – протиправна, – Волиньрада

18 Лютого 2019 18:08
Від Волинської обласної ради за підписом керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Дмитра Дубняка 18 лютого подали заяву до Волинського окружного адміністративного суду щодо діяльності департаменту фінансів ОДА, йдеться на сайті облради.

У заяві просять визнати бездіяльність Волинської ОДА протиправною. Йдеться про загальну організацію бюджетного процесу та виконання обласного бюджету.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Волинська обласна рада прийняла бюджет на 2019 рік. Відповідно до ЗУ «Про місцеві державні адміністрації» та ст. 78 Бюджетного кодексу України, обов’язок по забезпеченню виконання відповідних бюджетів у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці лежить на місцевій державній адміністрації, тобто Волинській ОДА.

Замість того, аби належним чином забезпечити виконання рішення сесії та затверджених сесією бюджетних показників, голова Волинської ОДА Савченко, видав доручення, яким фактично призупинив виконання рішення сесії про обласний бюджет на 2019 рік.

У зв’язку з цим на посадовця подали заяви про злочин в ГУНП у Волинській області, прокуратуру області, Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорупційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно відміняти рішення органу місцевого самоврядування. Як стало відомо, поліція розпочала кримінальне провадження щодо голови ОДА та директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка за статтею 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».

Окрім того, Волинський окружний адміністративний суд не задовольнив заяву Волинської обласної державної адміністрації до Волинської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення від 20.12.2018 року №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік». Однак, такого аргументу для виконавчої влади, як виявилося не достатньо, - область продовжує жити за тимчасовим розписом обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 18 Лютого 2019 18:21
Нічого не ясно що хоче Дубняк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus