USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Безпілотник, який впав у Хорватії, ніс авіабомбу вагою 120 кілограмів

14 Березня 2022 16:47
Безпілотник радянської розробки Ту-141 «Стриж» , який кілька днів тому впав у хорватському Загребі, ніс авіабомбу вагою 120 кг. А вибух стався під землею, що суттєво знизило наслідки.

Про це повідомило Національне телебачення Хорватії HRT із посиланням на джерело в Міноборони країни.

Зазначається, що бомба вибухнула у вирві, яка утворилася від падіння безпілотника. Міністр оборони країни підтвердив, що у вирві виявили сліди вибухівки та частини авіабомби, які говорять про те, що це не був літак-розвідник.

«Оскільки дрон вдарився в м’який ґрунт, вибух стався під землею. Якби він впав на бетон або асфальт, наслідки були б катастрофічними», – йдеться у повідомленні.

Баножич підкреслив, що лише після експертизи можна буде дізнатися, якого типу був безпілотник і якою була його мета.

Водночас радник міністра оборони України Маркіян Лубківський звернув увагу, що на БПЛА було нанесено зображення червоної зірки, передає «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що оборонне відомство, Генштаб ЗСУ та МВС співпрацюють із хорватськими спецслужбами, які розслідують інцидент.

Читати ще: Російські окупанти помилково відправили безпілотник до Хорватії, де він розбився, – ЗМІ

За даними Міноборони Хорватії, безпілотник, пролетів український, румунський, угорський повітряний простір зі швидкістю 700 км/год на висоті 1300 метрів.

Як повідомляє ТСН з посиланням на Dnevnik.hr, Хорватія терміново посилить систему протиповітряної оборони після падіння безпілотника в Загребі. Президент Зоран Міланович поручив виділити на це кошти.

Він зазначив, що Хорватії потрібні відповідні системи ППО, і що країна може собі їх дозволити. Однак про комплекси Patriot не йдеться.

«Ми – член НАТО, серйозний і лояльний, але в результаті про власну безпеку дбаємо самі. Тому чекаю, що терміново будуть знайдені кошти, які набагато менші за виділені раніше на військові літаки, щоб ці структури були укріплені засобами та зброєю», – сказав Міланович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus