USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Білорусь відмовилась від кредитів МВФ

10 Вересня 2018 14:07
Від кредитної програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) відмовився Білоруський уряд. Мінськ і МВФ не узгодили терміни реалізації програми реформ.

Про це заявив міністр фінансів Білорусі Максим Єрмолович, передає dw.com.

Єрмолович пояснив, що, на думку глави держави Олександра Лукашенка, програма МВФ може обернутися "шоком для населення".

Це в своєю чергою пов'язано з тим, що МВФ наполягав на реалізації програмиреформ в більш стислому періоді, ніж це було раніше узгоджено урядом.

Водночас кореневих розбіжностей з МВФ за характером реформ білоруський уряд не бачить.

"Ми розробляли разом з експертами МВФ програму структурних реформ, яка б відповідала філософії фонду. І в принципі, по ключових моментах, у нас позиції збіглися, ми вийшли на програму, але ми розійшлися в термінах її реалізації", - розповів міністр.

"У середньостроковій перспективі Білорусь планує розмістити на локальних ринках РФ і Китаю суверенні облігації на суму до 2 мільярдів доларів", - додав він.

За словами Єрмоловича, у 2019 році Мінськ не планує розміщувати єврооблігації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Реаліст Показати IP 10 Вересня 2018 15:29
Уряд думає про народ і про своє майбутнє, а наші грошові мішки думають, як більше вкрасти і як втекти скоріше...
Дійсно ? до Реаліст Показати IP 10 Вересня 2018 16:19
1. Економіка Білорусі закредитована рашою, як в грошовому вигляді, так і в товарному на велику кучу міліардів, і тільки лука зробить випад в сторону МВФ, - раша начинає банкротити Білорусь, забирати кредити, закривати ринки збуту, піднімати ціну на газ.. 2. Економіка Білорусі залежить від ринків збуту Росії на 1000%. 3. Лука продав раші всі активи Білорусі, що мали хоть якусь цінність, починаючи з газової труби. 4. Білорусь, як наркоман, залежить від грошових подачок раші, - нема подачок, НЕМА БІЛОРУСІ. 5. Білорусь наразі, це провінція раші, область, регіон, губернія, - ЯКУ ЛУКАНИЩЕ ПРОДАЛА РАШІ З ПОТРОХАМИ. Як недавно лука говорив, - МОЖЛИВО СКОРО БІЛОРУСІ ПРИЙДЕТЬСЯ ВЛИВАТИСЬ В СКЛАД ІНШОЇ ДЕРЖАВИ ...
Проти до Дійсно ? Показати IP 10 Вересня 2018 17:17
Хай собі дружать з Россією, зате люди які не лізуть проти влади живуть значно краще за наших. А наші дійсно як наркомани, без волі і незалежності жити не можуть.
Дійсно ? до Проти Показати IP 10 Вересня 2018 17:47
До чого тут дружба з рашою??? Луканіще продав Білорусь з потрохами, - все що було цінного у Білорусі і білорусів тепер в раші. Ні економічно, ні політично, - немає білорусі, це частина раші. А кращого там і в помині немає нічого, все тримається на подачках раші, - газі, нафті, кредитах, ринках збуту. Так що дружбою тут не пахне і не пахнуло, - обьєгорили білорусів, а вони й повелись на це, змовчали, стерпіли, -А ДЕШЕВУ КОМУНАЛКУ.
Проти до Дійсно ? Показати IP 10 Вересня 2018 18:40
Те саме чекає і Україну в Європі. Все,що ще лишилося підімнуть під себе і зроблять своїм придатком. А ми як і білоруси будемо рахувати себе вільною і незалежною державою. То в чому різниця?
Кулемет до Дійсно ? Показати IP 10 Вересня 2018 17:48
Ви попитайте українських виробників, куди вони найбільше експортують своєї продукції і все стане зрозуміло. Шкода, що мало громадян розуміє, що Європі вона потрібна тільки як ринок збуту і сировинний придаток. А від мізерних квот на українську продукцію в Європі просто плакати хочеться.
ан Показати IP 11 Вересня 2018 09:57
тільки чомусь українці їдуть до Білорусії на заробітки. і виїжають на пмж. будинки . і квартири отримують. а в нас ?. .Звичайно їх влада думає більш за людей.ніж наша .Наша влада живе в іншому вимірі.У них не швейцарія але краще за Україну...навіть медицина на вищому рівні. а у нас супрун скоро реформу закінчить і буде все ОК .Ніби в Україні нема своїх гарних спеціалістів. то треба чудо з америки тримати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus