USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Біля «Там-Таму» доброволець рятував водіїв від ДАІ. Фото

22 Червня 2010 18:15
На автотрасі по проспекту Соборності, що навпроти гіпермаркету «Там-Там», чоловік у цивільному добровільно відпрацьовував регулювальником – він розвертав автомобілі, які масово намагалися проїхати «під знак» прямо в руки ДАІшників.

«Тут, за пішохідним переходом до базару, встановили новий дорожній знак, який наказує їхати прямо. Тобто, не дозволяє повертати ліворуч. Однак водії за звичкою масово повертали. А за десяток метрів їх зупиняли інспектори ДАІ та штрафували», - розповів водій.

Саме для порятунку неуважних водіїв і розмахував руками доброволець. Він стояв біля розвороту і відганяв водіїв, які з увімкнутим «поворотом» уже розверталися.

«Я тут рятую шоферів від штрафу, бо про це знак мало хто знає. Всі пруть на поворот і попадаються ДАІшникам. Вони вже сотню машин зупинили, мабуть, мільйон заробили. Я вважаю, це є державним рекетом. Отак поставити знак, нікому не сказати, а потім штрафувати», - обурюється добровільний регулювальник Олександр Тур.

Чоловік розповів, що з власної ініціативи допомагає водіям уникнути штрафу. Він є неформальним керівником профспілки підприємців-базарників Завокзального ринку. І йому соромно за інспекторів ДАІ, які отак заробляють для звітності.

«Якщо вже поставили знака, то нехай би попередньо повідомили про це водіїв. Могли ж попередити по телебаченню чи радіо, надрукували би оголошення в газетах. А то поставили знак і тут же штрафують. Не по-людськи», - каже «регулювальник».

Більшість водіїв таки слухають чоловіка і повертаються на трасу, не порушуючи правила. Однак дехто ігнорує попередження і повертає. За п’ятдесят метрів їх зупиняють інспектори. Запрошують в патрульну машину ДАІ та виписують штраф.

Коли репортер «ВН» підійшов до машини, міліціонери якраз виписували штраф дівчині, яка щойно повернула «під знак».

«Цей знак уже тиждень висить. Його встановили, щоб розвантажити рух, бо тут постійно утворювалися автомобільні «пробки». Але через сто метрів є наступний розворот на вулиці Чорновола. Тому незручностей для водіїв немає», - переконує інспектор ДАІ.

Міліціонер зізнався, що вже багатьох оштрафували. Мовляв, водії неуважні, не дивляться на знаки. Тому інспектори тут невинні. Він нагадав, що штраф за подібне порушення – від 250 до 340 гривень.

За коментарем ми звернулися до ініціатора встановлення знаку – депутата Луцької міськради Сергія Григоренка.

«Два місяці тому я звернувся до міського голови із запитом, у якому запропонував розвантажити рух на цьому проблемному перехресті. Там були постійні затори аж до мосту на проспекті Перемоги. Знак встановили - ситуація покращилася.

Однак я вважаю, що доцільніше було би встановити замість знаку «Рух лише прямо» заборонний знак «Поворот ліворуч заборонений». Бо перекреслена червона лінія набагато ліпше привертає увагу водіїв. Навіть підсвідомо шофери не повернуть під «заборону»», - коментує депутат.

Сергій Григоренко розповів, що подібні знаки потребують ще кілька «жвавих» перехресть у місті. Наприклад, на перетині вулиці Шухевича та проспекту Перемоги, де водії постійно скаржаться на недоцільність лівого повороту. Адже бічні машини не лише створюють затори, але й провокують аварійні ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Man Показати IP 22 Червня 2010 20:03
Там треба не знаки ліпити,а підземний перехід давно зробити.Бо від того знаку виграють лише мусора!
Ідіоти Показати IP 22 Червня 2010 20:27
Сергій Григоренко, а вілсутність розмітки - це не зручність? ЧОму ви на це не звертаєте увагу???
Роман Показати IP 22 Червня 2010 20:37
Ці дебіли зробили зупинку прямо біля тамтаму. Самі ж гади створили цей безлад. І замість того, щоб попереджати лучан, які звикли, що можна розвертатися, вони п...раси собі бабло мутять. Ганьба. Ми, українці приречені. P.S. водії мають повне право відмовитись йти сідати в ментовську машину для складання протоколу. Хай самі мусора складають, і приносять на підпис. P.P.S. і взагалі люди, ви можете легко оскаржити такі рішення: повинні бути свідки (мент менту не свідок), що ви порушили. кажіть,що ви їхали прямо з соборності. хай докажуть.
Славцьо Показати IP 22 Червня 2010 21:17
Де в Луцьку перетин вул. Шухевича і Перемоги?
То Славцьо Показати IP 22 Червня 2010 21:51
"Кузнєцова та Перемоги"
TFA Показати IP 22 Червня 2010 22:02
Мабуть Шухевича - це колишня Кузнєцова
Бувалий Показати IP 22 Червня 2010 22:15
Там, (перетин вул. Шухевича і Перемоги) колись при виїзді на Перемоги був знак Рух тільки праворуч. Однак видно метал, тобто металолом в ціні...
Yan Показати IP 22 Червня 2010 23:00
безпрєдєл повний!чого чекати далі,даїшники як звірі.Що чекати далі!?!?!?
Глядач Показати IP 22 Червня 2010 23:26
Респект Олександру Туру. і ВН, що написали про знак. а то б завтра і я попався. а щодо пробок, то тепер попробуйте виїдьте з спортивної на соборності. потік авто розворот зможе зробити тільки при червоному світлі, бо зустрічний трафік потужний. правий ряд на червоне буде повертати на спортивну. потік авто який їде зї сторони ЗАГСу на спортивну теж зараз може повернути тільки на червоне світло, бо зустрічний потік авто величезний (зеленої стрілочки світлофора як біля там-таму для них немає). а тепер додайте до цього потік авто з спортивної наліво, які хочуть серед всіх хто їде на червоне, проїхати на свій законний зелений колір.... Трафік з спортивної більший ніж від там-таму. ну і на завершення добавте свято Великодня чи ще якесь, коли на спортивній і пройти тяжко, не те що проїхати.... питання - чи помітить хтось в цьому натовпі пожежну чи швидку з мигалками?
хтось Показати IP 23 Червня 2010 01:47
респект цьому чоловіку
goodok Показати IP 23 Червня 2010 09:02
по-перше, дякую за інфу, ато 100% я б попався там, з нашими дорогами на знаки дивитись не реально! по-друге, тут має місце грубе порушення працівниками ДАІ законодавства. Вони повинні влаштувати свій пост так, щоб вказувати водіям на новий знак, лише так вони сприятимуть зменшенню кількості порушень. Натомість вони просто наглядають за порушеннями, що є ЇХНЬОЮ СЛУЖБОВОЮ НЕДБАЛІСТЮ.
водій Показати IP 23 Червня 2010 09:48
Велика повага цій людині! Я вже сам хотів стати і попереджати водіїв.
))) Показати IP 23 Червня 2010 10:39
в приличных странах новый знак первые 10 дней держат в желтом мешке, чтобы водители за это время привыкли, что там какой-то новый знак появился. И только потом - открывают его. Ну да, смотря кто что ставит за цель (((
Ander Показати IP 23 Червня 2010 11:44
Можливо хтось знає коли встановили той знак біля Там-Таму?
Пішохід Показати IP 23 Червня 2010 12:34
Взагалі-то там має стояти інспектор регулювати рух, поки до знаку звикеуть. А якщо робота поставлена так, то ДАІ вже давно пора з МВС викинути в податкову, бо тільки поборами й займаються, а не організацією дорожнього руху.
Пішохід Показати IP 23 Червня 2010 12:40
Взагалі-то там має стояти інспектор регулювати рух, поки до знаку звикнуть. А якщо робота поставлена так, то ДАІ вже давно пора з МВС викинути в податкову, бо тільки поборами й займаються, а не організацією дорожнього руху.
Роман Показати IP 23 Червня 2010 16:24
а вже закрасили той знак :))
sukoman Показати IP 23 Червня 2010 16:54
"...Там були постійні затори аж до мосту на проспекті Перемоги. Знак встановили - ситуація покращилася..." ТА НЕВЖЕ?!!!!
Man Показати IP 23 Червня 2010 19:16
Хто там рядом чергує з таксистів вночі,то можуть здерти його тихенько .Буде порядок.
Знаки мля Показати IP 23 Червня 2010 20:03
Відповідно знак і не дозволяє поверхути до ТАМ-ТАМу, і доречі перед зупинкою є інформативний знак який вказує на те що ліва полоса для руху прямо та повороту наліво. ДІЇшники вже переходять всі межі, наказувати їх треба! А хто їх накаже коли можновладці з ними з одного корита кормляться. Україна бля...
попав Показати IP 23 Червня 2010 21:43
2 Знаки мля Чи наявність інформативного знаку попереду може бути підставою для оскарження штрафу? 2 Man А ще краще стрілку прикрутити так щоб вказувала наліво. Тоді лівий ряд із спокійною совістю буде розвертатись
Рус Показати IP 25 Червня 2010 09:37
Честь і хвала мудрому дядьку, а гаїшники просто на моря заробляють.Хіба не ясно???
оленка Показати IP 26 Червня 2010 20:00
по правилах спочатку повинен новий знак 2 неділі провисіти, а той інформативний нехай би зняли, йолопи... сержант петренко, мля троє дітей)))))))))))))))))
westboiuu Показати IP 18 Липня 2010 10:42
во блин мой батя на своей вольве на третьей фотке игнорирует знак

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus