USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бізнес вважає Верховну Раду лідером із корупції. Дослідження

13 Лютого 2019 07:00
Верховна Рада очолила рейтинг Топ-5 корумпованих органів влади, на думку підприємців, до якого також увійшли суди, митниця, Кабінет Міністрів, а також великий бізнес, свідчить дослідження Всеукраїнської мережі доброчесності та комплаєнсу UNIC "Корупція в Україні - погляд бізнесу".

"Найменш корумпованим підприємці вважають малий і середній бізнес, тоді як великий бізнес наближається до середини рейтингу. Топ-позицію, на думку бізнесу, посідає Верховна Рада", - повідомила голова секретаріату UNIC Анна Герасимчук під час презентації результатів дослідження на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" 12 лютого.

Як показують матеріали дослідження, проведеного шляхом опитування 305 керівників підприємств та їхніх заступників, 54% респондентів зазначили, що корупція та недоброчесна поведінка для народних депутатів "дуже характерна", 13% - "дещо характерна", 7% - іноді, 23% - не змогли відповісти і лише 2% погодилися з думкою, що корупція в парламенті майже не поширена, 1% - відсутня.

До Топ-5 найбільш корумпованих органів і сфер увійшли також суди - 43% респондентів вважають корупцію для них "дуже характерною", митниця - 39%, Кабінет Міністрів - 31%, а також великий бізнес - 31%, зазначено в матеріалах дослідження.

"Це означає, що великий бізнес так чи інакше зростається з державними органами влади, так званими впливовими людьми", - пояснила під час прес-конференції член виконавчого комітету UNIC, партнер юридичної фірми Arzinger Лана Сінічкіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 13 Лютого 2019 07:31
В нас як тільки будь-хто стає депутатом, то відразу в його родини бізнесменські здібності. а вони не при ділах, треба як в КИТАЇ, РОЗСТРІЛ за корупцію, а родину депутата до 7 коліна в найвіддаленіші села на роботу і ремонт доріг на 5 років, навіщо нам скільки депутатів, хватило б і не більше 100
анонім до лучанин Показати IP 13 Лютого 2019 10:06
100% підтримую. зразу б порядок став би.
Навуходоносор Показати IP 13 Лютого 2019 11:01
Китайские методы в Украине не пройдут - исполнителей казни тоже купят! Все палачи будут кому-нибудь из обвиняемых кумовьями...Именно поэтому нашу коррупцию сложно победить - она КУМОВСКАЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus