USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

БК «Старий Луцьк» у важкому матчі переміг «Хімік-2»

14 Жовтня 2018 10:23
У першому домашньому матчі сезону Вищої ліги чемпіонату України баскетбольний клуб «Старий Луцьк – Університет» у важкому матчі здолав баскетбольний клуб з міста Южне «Хімік -2».

Матч відбувся в спортзалі ОДЮСШ 13 жовтня.

Виступи у Вищій лізі команда з Луцька розпочала не дуже вдало, адже у двох матчах «спарки» на виїзді проти баскетбольного клубу «Рівне» зазнавала поразок, тож у сьогоднішній грі «Старому Луцьку» необхідна була перемога не лише, щоб порадувати вболівальників, а й отримати хороший заряд на наступні ігри.

Незважаючи на це, гру вдаліше розпочали гості, які одразу ж закинули п’ять очок, однак завдяки фолам на Олегу Салтовцю та реалізованим штрафним кидкам лучани скоротили відставання до одного балу, а потому вирвалися вперед. Хоч гості і закинули трьохочковий, зрівнявши рахунок – 10:10, проте на більше не спромоглися і на другу чверть команди вже виходили за десятиочкової переваги господарів – 23:13.
У другій десятихвилинці «Хімік-2» скоротив відставання до одного вдалого двохочкового – 30:28, і лише «двушка» на останніх секундах від Володимира Коцька дозволила «Старому Луцьку» піти на перерву з шестиочковою перевагою – 38:32.
На старті третьої чверті на два очки гостей Литвиненко відповів «трьохою», і одразу ж Федчук завдяки сольному проходу добавив два очки. Здавалося, що хороший початок десятихвилинки допоможе господарям, проте вони розтринькали свою перевагу, а дві поспіль «трьохи» від гравців «Хіміка» взагалі дозволили гостям вийти вперед – 47:48. Варто зазначити, що у лучан на відміну від «Хіміка» дальні кидки зовсім не вдавалися. Після тайм-ауту лучани знову вийшли вперед, однак дальній кидок дозволив команді з Южного виходити на фінальну десятихвилинку з перевагою в одне очко – 50:51.
Команди ішли нога в ногу: спочатку Коцько трьохочковим зрівняв рахунок, а потім Салтовець, закинувши двохочковий, знову вивів лучан вперед, однак ненадовго, адже гості знову закинули дальній кидок. А далі розпочалася своєрідна перестрілка: Коцько закинув два очки, гості відповіли тим же, а потім Федчук закинув трьохочковий, після якого господарі пішли у відрив. Варто відзначити Дмитра Швагринського, який, спіймавши кураж, спочатку закинув «трьоху», а потім додав двохочковий, що дозволило «Старому Луцьку» піти у відрив – 69:62. Далі лучани фактично нічого не дозволили зробити гостям та довели матч до логічного завершення – 77:71.
Найрезультативнішими гравцями матчу у лучан стали Володимир Коцько та Олег Салтовець, в активі яких по 21 набраному очку.

А вже сьогодні БК «Старий Луцьк - Університет» зіграє другий матч «спарки» з южненським «Хіміком-2».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 14 Жовтня 2018 20:11
Крутоооооо!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus