USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Благодійники «подарували» луцькій школі фантомне авто за 5 мільйонів

31 Березня 2023 15:17
Автомобіль для луцького ліцею №18 за понад 5 мільйонів гривень – такий розкішний подарунок виявили волинські податківці під час камеральної перевірки звіту від благодійного фонду «Добра справа». Все б нічого, та в школі про таке авто – ні сном, ні духом. І як виявилося, не лише в школі.

Як йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс», у ліцеї Луцька були неабияк здивовані, коли до них задзвонили і запитали, чому вони не ставлять на баланс подаровану їм автівку вартістю 5 мільйонів 300 тисяч гривень. Адже якщо вірити цінам в інтернеті, це міг би бути якийсь Porsche, Jaguar або ж Aston Martin.

Проте директор ліцею №18 Сергій Скороход запевнив, що жодних автомобілів школа ніколи не мала, тим паче таких коштовних.

«Для мене було великим здивуванням, коли в мене запитали, що нам на ліцей благодійна організація подарували автомобіль, – зазначив очільник освітнього закладу. – Перше: такої організації я не знаю і ми з нею не співпрацюємо. Друге: автомобіля ніхто не дарував і ніхто навіть не показував, тому в ліцеї ніякого автомобіля немає і ніхто не давав».

Як зʼясувалося під час камеральної перевірки звіту про використання доходів неприбуткової організації «Благодійний фонд «Добра справа» в частині використання імпортованої гуманітарної допомоги встановлено, що гумдопомога у вигляді одного автомобіля вартістю понад 5 мільйонів надійшла саме у 18-ту школу. У фонді спочатку коментувати це не стали, мовляв, спершу самі мусять зʼясувати і тоді вже пояснять журналістам.
Згодом очільник БФ «Добра справа» Юрій Слива розповів, що у звіті нібито допустили банальну помилку, відтак позиція з автомобілем на суму у понад 5 мільйонів підтягнулась під 30 контрагентів. Мовляв, такого авта не завозили і нині розбираються з податковою.

До слова, пояснення щодо фантомного автомобіля, якого не одержували, надавали і в обласній онколікарні.

«До нас звертались із запитом, чи ми отримували автомобільні засоби. Ми відписались, що не отримували. Був запит стосовно транспортного засобу, але не була вказана ні марка, нічого», – прокоментував директор КП «Волинський обласний медичний центр онкології» Юрій Малімон.

Знають про цю ситуацію і в громадській організації «Фонд «Новий Боратин», адже такий дороговартісний автомобіль відповідно до звіту «Доброї справи» нібито передали і їм.

«Маємо з ними співпрацю, але по інших речах. Однак автомобіль нам не надавався. Не отримували ми такого автомобіля, – зазначив керівник ГО «Фонд «Новий Боратин» Микола Корчук. – Я думаю, що це якась помилка бухгалтерії, того, хто подавав звіти. Такі речі передаються публічно, складаються акти прийому-передачі».

Аби зʼясувати правду, журналісти надіслали запит до волинської податкової. Нині ж податківці розбираються з тим, чи це дійсно була помилка.

Читати ще: «Звинувачення у продажу бронежилетів – повна нісенітниця... Ми втрачаємо закордонних партнерів», – директор фонду «Добра справа»

Нагадаємо, минулоріч у липні благодійний фонд «Добра справа» звинуватили в оборудках з амуніцією для військових та продажі гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Макс Показати IP 31 Березня 2023 16:13
Слава Корупції
Рух Показати IP 31 Березня 2023 16:34
Давно пора перевірити всі фонди.
Самсон Показати IP 31 Березня 2023 17:24
Шахраї ! В яму!
Ганна Показати IP 31 Березня 2023 19:48
Так уже писали про цей фонд Зійшло все з рук . Безнаказаність .. Апетити виросли
Саня Показати IP 31 Березня 2023 20:31
Добра справа на вишкові знаходиться. Мутки 100% є. Скандальний забудовник Маневичіагробуд, там будівельну техніку переховує від арешту
Цц.... до Саня Показати IP 1 Квітня 2023 08:30
Нікому не кажи......
Іван Показати IP 1 Квітня 2023 07:38
За сливою давно гірко плаче вязниця. А поки-що йому все сходить з рук. Мастак на вигадки, від яких пахне криміналом.
Олена Показати IP 1 Квітня 2023 09:46
Хтось воює, а хтось на цьому гроші заробляє. Коли в нашій країні щось зміниться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus