USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.90 10.04

Близько 900 цивільних: на Київщині виявили братську могилу

29 Квітня 2022 22:44
Правоохоронці знайшли ще одне масове поховання близько дев’яти сотень цивільних осіб на території Київщини, яка перебувала під російською окупацією в березні.

Про це Президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю для польських ЗМІ, пише ТСН.

"Міжнародні інституції інколи дійсно повільно діють й іноді когось не можна знайти, я маю на увазі не можна притягнути (до відповідальності, – ред.) через брак тих чи інших доказів, хоча є свідки, хоча всі це бачили. Але тим не менш, вони ж забирають сліди (своїх злочинів, – ред.) – пересувні крематорії, які росіяни завезли і спалили людей, трупи. Але вони (слідчі, – ред.) шукають і знаходять. Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях, – ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей", – наголосив він.

За словами Президента, скільки людей загинуло – ніхто не знає.

"Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей (загиблих від рук російських окупантів, – ред.)", – відзначив Президент.

Зеленський додав, що українська влада обраховує, що близько 500 тисяч українців окупанти незаконно депортували до Росії.

Він запевнив, що українська прокуратура й правоохоронці, безумовно, знайдуть і засудять усіх російських окупантів, які причетні до злочинів проти цивільного населення. Проте для України важливе міжнародне визнання того, що росіяни скоїли такі злочини й Росія має нести історичну відповідальність за цю злочинну війну.

Нагадаємо, не так давно у селищі Виноградне біля Маріуполя виявили чергову братську могилу, в якій може бути поховано від 3 до 6 тисяч мирних містян, вбитих росіянами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus